avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce trebuie sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce trebuie sa fac?

Am 36 de ani părintii mei nu sunt căsătoriți legitim , eu purtandu i numele mamei , in dreptul tatălui având o liniuța. Tata meu după 36 de ani s a trezit ca vrea sa ma treacă pe numele lui sau cel Putin sa ma recunoască in certificatul de naștere.Ce trebuie sa fac sau unde sa ma adresez?
Menționez e tatăl meu locuim împreuna .
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 18:35, 26 Martie 2010
cf art, 56 c.fam. filiatia fata de tata se poate stabili si prin recunoasterea voluntara a tatalui , prin inscris autentic in fata notarului .
Cu declaratia, tatal dumneavoastra trebuie sa mearga la Serviciul de Stare Civila unde a fost inregistrata nasterea.
Adica pot sa merg direct la primărie cu tatăl meu ? Si sa mi schimb certificatul de naștere.
sandy74 a scris:

Adica pot sa merg direct la primărie cu tatăl meu ? Si sa mi schimb certificatul de naștere.

Da,cu declaratia data de tatal dvs.in fata unui notar.:)
Incercati sa intrebati si la Starea civila daca accepta ca tatal dvs. sa faca o declaratie in acest sens in fata functionarului care se ocupa cu asta fara sa mai fie nevoie sa treceti pe la un notar (poate faceti o economie de bani). Indiferent cum tatal dvs. face aceasta declaratie, dvs. veti primi un nou certificat de nastere unde apare numele lui in rubrica tata (numele de familie va ramane acelasi adica, banuiesc, e numele de fata al mamei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandirea paternitatii- fara proces pepy24 pepy24 buna seara, am o fetita de 1 an si 3 luni, pe certificatul ei de nastere in dreptul tatalui este liniuta, pe tatal nu l-am actionat in judecata, acum el ... (vezi toată discuția)
La maternitate ca sa recunoasca tatal, copilul nou nascut trebuie sa fie legitim cu mama acestuia? sau se poate proceda in altfel! m_a_r_i m_a_r_i buna ziua am 27 de ani si sunt garvida in 5 luni, mentionez faptul ca nu sunt casatorita legitim cu partenerul , de aceea vreu sa va intreb daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Adoptie minor! nephilim nephilim Eu am o fiica de 5 ani, sunt mama singura, adica fiica mea nu este recunoscuta (are asa zisa \"liniuta\" la numele tatalui). Viitorul meu sot vrea sa o adopte ... (vezi toată discuția)