tatal meu a decedut in26febroarie nu a lasat nici un testament sint fiica unica dar el a trait in concubinaj 10 ani cu o femeie nu sau inregistrat in primarie si ea nu are nici resedinta cu el cum trebuie sa ma comport cu ia ca eu nu o vreau in casa?am facut deja sucesiunea sint singura mostenitoare.are drept la cevaea?
Dansa nu are drept la absolut nimic. Puteti sa o rugati frumos sa plece, iar daca nu vrea puteti sa contactati un avocat, care va face demersurile necesare pentru evacuare.
Presupun ca in cei 10 ani au dobandit impreuna bunuri in coproprietate. De asemenea, poate ca a contribuit la amenajarea locuintei. Firesc ar fi sa o despagubiti pentru acele cheltuieli. Probabil ca asta ar fi fost si vointa defunctului.
Daca a trait in concubinaj 10 ani cu tatal dvs si nu i-a cerut acestuia sa-i faca acte, credeti ca i-ati putea lasa un ragaz sa se mute in conditii civilizate, desi dvs. aveti toate drepturile?
Nu are dreptul la nimic.
Doar daca a achizitionat impreuna cu tatal bunuri mobile ( TV, frigider etc.), are dreptul la jumatate.
In rest, dati-o afara.
Imi place stilul ADUTESCU! Chirurgical!
Teoretic , dvs aveti toate drepturile , fiind unicul mostenitor al tatalui dvs. Bunurile comune cumparate de tatal dvs si concubina sa va trebui sa le impartiti cu aceasta , precum si sa o dezdaunati pentru eventualele imbunatatiri aduse imreuna cu tatal dvs locuintei.
In privinta locuintei , aceasta va apartine 100% insa puteti da dovada de umanitate si sa ii lasati o perioada de timp pentru a-si gasi un loc unde sa se mute! In cazul in care efectiv doriti sa nu mai locuiasca acolo va duceti , intrati in casa fiindca va apartine si o dati pe usa afara! :D