Buna ziua !
Am si eu o nedumerire...
Am ajuns in situatia in care trebuie sa angajez trei persoane pentru a ma ajuta sa caut clienti dispusi sa-si faca reclama in niste pliante.
Asadar, trei agenti de publicitate.
Am mers la ITM spre a ma lamuri care ar fi posibilitatile conform carora pot colabora cu acesti oameni, care sunt persoane fizice.
Mi s-a spus ca nu se mai poate colabora in baza conventie civile de prestari servicii si nici cu contract de colaborare, ci numai cu contract de munca cu un salariu fix, precizand in acesta un numar minim de ore ce trebuie lucrate/zi, respectiv 2 ore/zi, mai departe adaugand cu titlul de comision (nu stiu exact exprimarea corecta) pana se ajunge sa se regleze ceea ce datorez eu respectivei persoane lunar, conform comisionului pe care il ofer eu si in functie de performantele inregistrate de aceasta.
Acum nedumerirea: chiar nu mai e posibil incheierea unui contract de colaborare intre o persoana juridica si o persoana fizica sau a unei conventii civile ?
Am deja persoanele cu care urmeaza sa lucrez si doua dintre acestea deja mai lucreaza tot pe acest post, la niste reviste si mi-au spus ca au contract de colaborare si sigur este posbila aceasta optiune de colaborare.
A doua intrebare: daca aceste doua persoane amintite, au deja un contract de colaborare si cu altcineva, mai pot incheia si eu altul cu ele ?
A treia intrebare: pentru mine ar fi mai avantajoasa colaborarea printr-un contract de colaborare decat printr-un contract de munca ? In cazul unui contract de colaborare mai trebuie platite toate acele dari pe care le plateste un angajator in momentul in care ofera un salariu ?
Conventii civile
bryan
Buna ziua!
Am o nedumerire, daca ma poate ajuta cineva.
O institutie publica poate incheia conventii civile cu persoane fizice!?? As dori daca se poate ... (vezi toată discuția)