avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... conventii civile
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

conventii civile

Buna ziua!
Am o nedumerire, daca ma poate ajuta cineva.
O institutie publica poate incheia conventii civile cu persoane fizice!?? As dori daca se poate prevederile legale care dau posibilitate/sau nu incheierii unor asemenea conventii.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 10:52, 25 Ianuarie 2011
Ce-s alea conventii civile? Asa ceva nu mai exista de cand s-a modificat codul muncii, in 2003! O institutie poate incheia contracte de munca pe durata determinata sau nedeterminata, cu timp integral sau partial. Atat!
Există, Contract de prestări civile în baza Codului civil, şi se poate încheia contract cu o persoană fizică
Codul muncii bate codul civil in acest caz. Institutiile publice pot incheia doat cim, pe durata (ne)determinata, pe durata integrala (8 ore pe zi) su timp partial. O conventie civila pot sa inchei cu cel care imi curata trotuarul de zapada in fata casei, daca vreau, eu , persoana fizica, nu ca si institutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata contract civil de prestari servicii egrindeanu egrindeanu Lucrez intr-o unitate bugetară si directorul meu încheie contract civil de prestari servicii cu o persoana fizică de 2 ani . Mă întreb dacă nu este o ... (vezi toată discuția)
Ce tip de contract trebuie sa inchei? giuly1969 giuly1969 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce tip de contract trebuie sa inchei unor persoane fizice sau juridice care desfasoara activitati si operatiuni specifice de ... (vezi toată discuția)
Conventie civila LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Un prieten intocmeste o conventie civila (pe persoana fizica) cu o persoana pentru a-i pazi niste terenuri agricole(livada pe rod). Are vre-o obligatie fata ... (vezi toată discuția)