avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot cere recalcularea indemnizatiei de maternitate?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot cere recalcularea indemnizatiei de maternitate?

Datorita neinformarii in momentul in care mi-am depus dosarul pentru indemnizatia de maternitate (august 2009; am nascut in martie 2009), nu am atasat si documentele care dovedeau veniturile mele din alte activitati.
Intrebarea mea este:
Pot cere acum recalcularea indemnizatiei de maternitate?
Cel mai recent răspuns: ioana213 , utilizator 17:45, 29 Martie 2010
Daca mai sunteti in termenul de 60 de zile da...daca nu este prescris dreptul...
Dar daca ma angajez si dupa o luna vreau sa reintru in concediu de maternitate?
1. Cred ca nu e vorba deconcediu de maternitate ci de CCC pana la 2 ani.
2. Chiar daca intrerupeti CCC si apoi il reluati, indemnizatia se calculeaza tot ca 85% din media salariilor pe cele 12 luni premergatoare nasterii.
3. Daca atunci veti duce si alte acte doveditoare de venituri profesionale s-ar putea sa "tina figura".
succes...! la Bucuresti nu a tinut in nici un caz si cunosc vre-o 3.asta deoarece , practi, cand reintrati in CIC se activeaza aceeasi decizie.
Nu mi se pare normal sa "nu tina", pt ca acele venituri exista, am platit impozite, doar ca nu am fost suficient de bine informata. Mai ales mi se pare nedrept fiindca eu am un document, cu nr de inregistrare... emis de compania de la care aveam acele venituri supimentare, cu mentiunea pe el "...pt a servi la: obtinere indemnizatiei de crestere copil", document pe care doamnele nu l-au acceptat la dosar si mi-au spus ca nu se ia in calcul acel venit.
Am intalnit o fosta colega, care a nascut dupa mine, si i s-a luat in calcul acel venit incasat in aceeasi zi ca si mine.

Alte discuții în legătură

Amnistia fiscala mame ksandra33 ksandra33 Buna ziua! In anul 2010 am fost in CIC; in aceasta perioada am avut si venituri din asigurari; cand am depus dosarul la Primarie pt obtinerea indemnizatiei ... (vezi toată discuția)
Calcularea indemnizatiei pentru cresterea copilului este corecta? ciurte amelia ciurte amelia Buna.in prezent sunt in concediu pentru ingrijirea copilului,copilul meu s-a nascut in 24 aprilie 2009.am fost angajata la o institutie cu carte de munca fara ... (vezi toată discuția)
Din ccc1 in ccc2 suciugeorgeta suciugeorgeta Am o salariata care a terminat ccc1 pe 15.04.2011 si a nascut pe 18.04.2011. Dupa parerea mea cred ca trebuie sa fac decizie de incetare a suspendarii cim cu ... (vezi toată discuția)