Datorita neinformarii in momentul in care mi-am depus dosarul pentru indemnizatia de maternitate (august 2009; am nascut in martie 2009), nu am atasat si documentele care dovedeau veniturile mele din alte activitati.
Intrebarea mea este:
Pot cere acum recalcularea indemnizatiei de maternitate?
1. Cred ca nu e vorba deconcediu de maternitate ci de CCC pana la 2 ani.
2. Chiar daca intrerupeti CCC si apoi il reluati, indemnizatia se calculeaza tot ca 85% din media salariilor pe cele 12 luni premergatoare nasterii.
3. Daca atunci veti duce si alte acte doveditoare de venituri profesionale s-ar putea sa "tina figura".
Nu mi se pare normal sa "nu tina", pt ca acele venituri exista, am platit impozite, doar ca nu am fost suficient de bine informata. Mai ales mi se pare nedrept fiindca eu am un document, cu nr de inregistrare... emis de compania de la care aveam acele venituri supimentare, cu mentiunea pe el "...pt a servi la: obtinere indemnizatiei de crestere copil", document pe care doamnele nu l-au acceptat la dosar si mi-au spus ca nu se ia in calcul acel venit.
Am intalnit o fosta colega, care a nascut dupa mine, si i s-a luat in calcul acel venit incasat in aceeasi zi ca si mine.