avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot cere recalcularea indemnizatiei de maternitate?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot cere recalcularea indemnizatiei de maternitate?

Datorita neinformarii in momentul in care mi-am depus dosarul pentru indemnizatia de maternitate (august 2009; am nascut in martie 2009), nu am atasat si documentele care dovedeau veniturile mele din alte activitati.
Intrebarea mea este:
Pot cere acum recalcularea indemnizatiei de maternitate?
Cel mai recent răspuns: ioana213 , utilizator 17:45, 29 Martie 2010
1. In conditiile in care, potrivit principiului ca nimeni nu se poate apara invocand necunoasterea legii (nemo ignorare legem censetur), titularul unui drept este prezumat ca a avut cunostinta de reglementarea care prevedea ca valorificarea dreptului sau se circumscrie unui anumit termen.

2. Despre ce venituri este vorba, de nu au acceptat acel document cei de la AJPS?
S-a rezolvat problema, mi-au recalculat cuantumul indemnizatiei si o voi primi conform tuturor veniturilor mele=D>; Iar pt lunile pe care le-am pierdut voi actiona in instanta AJPS.

Multumesc pt raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amnistia fiscala mame ksandra33 ksandra33 Buna ziua! In anul 2010 am fost in CIC; in aceasta perioada am avut si venituri din asigurari; cand am depus dosarul la Primarie pt obtinerea indemnizatiei ... (vezi toată discuția)
Calcularea indemnizatiei pentru cresterea copilului este corecta? ciurte amelia ciurte amelia Buna.in prezent sunt in concediu pentru ingrijirea copilului,copilul meu s-a nascut in 24 aprilie 2009.am fost angajata la o institutie cu carte de munca fara ... (vezi toată discuția)
Din ccc1 in ccc2 suciugeorgeta suciugeorgeta Am o salariata care a terminat ccc1 pe 15.04.2011 si a nascut pe 18.04.2011. Dupa parerea mea cred ca trebuie sa fac decizie de incetare a suspendarii cim cu ... (vezi toată discuția)