avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa de poluare auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa de poluare auto

As vrea sa stiu daca se poate recupera taxa de poluare auto pe care am platit-o in 2009 pt masina mea . Din cate am inteles se poate introduce in instanta o actiune de recuperare, beneficiu instituit de catre Comunitatea Europeana. Am inteles de la diverse persoane ca exista aceasta posibilitate. Daca exista as vrea sa stiu, ce demersuri as putea indeplini ca sa imi exercit dreptul.
Exista aceasta posibilitate.
Trebuie mai intai sa efectuati procedura prealabila cu finantele publice....in acest sens trebuie sa va adresati cu o cerere solicitand restituirea taxei. Apoi, dupa ce primiti raspunsul va adresati cu o cerere instantei de judecata competente, respectiv Tribunalul- sectia comerciala si de contencios administrativ.
Va multumesc mult.
Care sunt cheltuielile pe care le-ar presupune acest proces ?
Buna ziua,
Daca angajati un avocat o sa platiti onorariu, pe care il si recuperati in cazul dumneavoastra,daca avocatul este de buna-credinta, intrucat ati platit taxa de poluare in 2009, apoi taxa de timbru 39 lei, timbru judiciar 0,3 lei, costul traducerilor pe care instanta de asemenea vi le acorda, daca le solicitati si faceti dovada.Ar fi bine sa angajati un avocat care are experienta in astfel de cauze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru aandrra aandrra trebuie platita o taxa de timbru pentru a recupera taxa de poluare? daca e in contencios administrativ? (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare LiviuP13 LiviuP13 La data de 05.01.2010 am achizitionat un autoturism din Belgia . Am platit suma de 3.200 ron conform TAXEI DE POLUARE PENTRU AUTOVEHICULE . Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
actiune pentru restituire taxa poluare abby abby Am solicitat AFP restituirea taxei auto platita in decembrie 2010. Raspuns negativ . Am o nelamurire .Acum la instanta ce trebuie sa cer ?Cate capete de ... (vezi toată discuția)