simonette12 a scris:
daca vreti un punct de vedere personal, acest text reprezinta o imixtiune in raportul dintre avocat si clientul sau
instanta de recurs mi-a dat dreptate in final.
V-a dat dreptate cu acest argument al imixtiunii?
Sau, mai degraba, pentru faptul ca ati adus dvs. argumente temeinice si obiectiv relevate prin care ati convins instanta de control ca onorariul fusese cat se poate de ... potrivit?
Mie nu mi se pare o imixtiune. Onorariul din contractul de asistenta ramane ...cum s-a stabilit, iar clientul este obligat sa plateasca avocatului sau atat cat s-a obligat sa-i plateasca.
Tot ceea ce face instanta este sa NU considere intreg acest onorariu ca fiind si cheltuiala de judecata. (cele doua notiuni nefiind sinonime).
Sensul art 274 (3) imi pare a fi acela ca instanta nu e obligata ... sa oblige :)partea ce a cazut in pretentii (atentie aceasta parte nu este clientul avocatului/nu se intervine in contractul dintre avocat si client) la plata unor cheltuieli de judecata care sa includa integral onorariul efectiv platit de partea care a castigat procesul avocatului sau (platit de client avocatului sau).
@tania 63
Daca nu exista o motivare in hotararea dvs. pentru care 1500 + 500 = 1000 #-o declarati recurs.