Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie.
Blocul in care locuiesc are 30 apartamente dintre care 20 de apartamente cu centrala proprie pentru furnizarea apei calde.
In situatia in care se sparge o teava de apa calda de la subsolul blocului, cheltuielile pentru reparatia acelei tevi sunt suportate de catre toti locatarii sau doar de catre cei care nu au centrala de apartament?
Evident ca e perfectibila, dar in favoarea cui? :)
Daca prin absurd s-ar interzice CT-urile in blocurile de locuinte, actualii proprietari ai acestor CT-uri, rebransati la sistemul centralizat sigur ar fi interesati sa repare conductele de AC si caldura....
Il inteleg in parte pe dl rosu. spun in parte pentru ca:
- proprietarii care si-au montat CT nu au renuntat la nici-o parte comuna (nu stiu daca exprimarea este buna - deci nu ati renuntat la subsol si instalatiile de acolo, geamuri, usi, casa scarii, terasa, lift si cate or mai fi pe-acolo...);
- proprietarii care si-au montat CT, au folosit "la greu" si tevile de apa calda, care "intamplator" dupa zeci de ani de functionare, iaca se mai defecteaza;
- acelasi lucru se intampla si cu instalatia de incalzire centrala;
- din acest motiv reparatiile se fac proportional cu cota-parte indiviza de proprietate;
- spunea d-na @elga50 la un moment dat ca rolul hotararilor care se pot lua in AG este foarte important, deci...
..............................
Vorbiti de lege, ca este perfectibila. De acord, haideti sa o facem mai buna impreuna. Chiar aici pe forum au mai fost useri care au propus acest lucru, dar se pare ca au ramas la stadiul de propuneri. Personal sunt in posesia mai multor propuneri facute de diverse entitati (grupuri de as. prop), dar "merge greu de tot.
Daca doriti mai discutam!
@Adam Grecu
O buna perioada de timp am strans de la utilizatorii interesati propuneri pentru modificarea legii 230/2007.
Articolul a stat destul timp pe forum. Am strans toate aceste propuneri, le-am pus intr-o forma si am transmis aceste propuneri prin e-mail deputatei mele.
Nu am primit niciun raspuns de la dumneaiei pentru ca altfel as fi instiintat pe cei interesati.