avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu prenatal

Ce se intampla daca nastrea intarzie si nu te mai incadrezi in cele 42 de zile obligatori?
Nu se mai plateste de angajator perioada respectiva?
Afecteza concediul maternal de 2 ani?Mentionez ca sunt agajata la acesta firma fara intrerupere de mai bine de 2 ani.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 11:07, 26 Martie 2010
Legea spune ca este obligatoriu ca dupa nastere sa aveti cel putin 42 zile de concediu de lehuzie.

Era bine daca v-ati fi lasat o marja, adica sa fi intrat in concediu de sarcina mai tarziu, luand inainte un alt fel de concediu medical (de ex. de risc maternal sau de boala obisnuita).
Eu asa stiu ca, concediul prenatal +concediul de dupa nastere(concediul de maternitate) in total nu trebuie sa depaseasca 126 de zile. Chiar daca intarzie nasterea nu cred ca vei depasi aceste zile. Celalalt concediu de doi ani este concediu pt. cresterea copilului si incepe in ziua dupa terminarea concediului de maternitate. Stii ca angajatorul trebuie sa-ti plateasca un salariu mediu pe unitate la nasterea copilului,neimpozabil, sa aigrija sa depui cerere dupa nastere pt. ca este dat prin lege si ai dreptul indiferent unde lucrezi si ce ar spune patronul este dreptul tau. Eu am aflat cam tarziu si acuma trebuie sa ma lupt pt. dreptul meu . Iti doresc nastere usoara si copil sanatos . O zi buna sa ai.=D>
A gresit medicul care v-a dat mai mult de 63 de zile de prenatal si nu s-a asigurat ca este nevoie minim de 42 de zile dupa nastere . Daca se depaseste totalul de 126 de zile , ramaneti cu perioada neplatita .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cand pot intra in concediu prenatal? manjula manjula din cate am citit in lege, sunt obligata sa-mi las 42 zile din cele 126, dupa nastere. asta inseamna ca, teoretic, pot intra in concediu prenatal cu 84 zile ... (vezi toată discuția)
La cate zile de concediu medical are dreptul o femeie insarcinata? crysstyle crysstyle As vrea sa stiu la cate zile de concediu medical are dreptul o femeie insarcinata in afara de cele dupa nastere(de lauzie)? (vezi toată discuția)
Concediu de sarcina si leuzie dupa risc maternal andreea georgiana i andreea georgiana i buna am si eu o problema.am avut probleme cu sarcina si am concediu risc maternal.pe data de 24 fac 7 luni si din cate stiu eu ar trebui ca medicul de familie ... (vezi toată discuția)