avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diurna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diurna

Ma poate ajuta cineva?Am o nelamurire ...Diurna se pleteste la plecare sau la sosirea in tara?#-o
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 11:59, 26 Martie 2010
De obicei se plateste inainte. Ptr ca salariatul plecat in delegatie trebuie sa manince. Doar acesta este rolul diurnei!
Ceea ce se plateste inainte de plecarea in delegatie se numeste "avans spre decontare"; diurna este un element luat in calculul avansului, alaturi de cheltuieli previzibile de transport, cazare si posibil 30% in plus pentru cheltuieli neprevazute.
La intoarcere se justifica toate cheltuielile pe formularul tipizat, decontandu-se si diurna (atentie la nr de zile si ore, la deplasari externe se deconteaza si jumatate de diurna pentru fractiune de zi = sub 12 ore).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deplasare in strainatate lordu lordu S-a modificat legea privind cheltuielile cu deplasarile in strainatate? Am auzit o \"poveste\": daca stai mai mult de o saptamana plecat in strainatate firma ... (vezi toată discuția)
Ordin de deplasare dionis456 dionis456 Buna ziua, Am si eu o mica nelamurire, sper sa fi scris un topicul corect. A trebuit sa fac o deplasare, inafara tarii, la un client. Iar acum firma de ... (vezi toată discuția)
Termen decontare ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns referitor la urmatoarea situatie: - sora mea lucreaza la o institutie publica si acum 3 saptamani de ... (vezi toată discuția)