avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii compensatorii in cazul concedierii.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii compensatorii in cazul concedierii.

Buna ziua! Societatea unde eu lucrez ne-a anuntat ca se inchide in curand. Angajatilor li s-au oferit doua solutii: desfacerea contractului de munca prin acordul partilor, conditie in care fiecre angajat primeste doua salarii compensatorii, si cea de-a doua desfacerea contractului prin desfiintarea postului, concediere, conditie in care fiecare angajat primeste cate un salariu compensatoriu. Credti ca este corect? Eu de exemplu as opta pentru concediere, in vederea beneficierii de somaj, dar nu inteleg de ce nu se ofera acelasi numar de salarii compensatorii pentru ambele situatii.
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 10:17, 26 Martie 2010
CCMUNN2007-2010
ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de
persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin unsalariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
In cazul incetarii contractului din initiativa angajatului nu este stipulat nicaieri ca trebuie sa primiti salarii compensatorii, este doar o intelegere tacita intre dumneavoastra si angajator. Multi angajatori recurg la aceasta varianta, pentru ca este mult mai facil pentru ei sa scape de birocratie.
NU va incetati contractul cu acordul partilor in niciun caz intrucat se pierde dreptul la somaj .Mumai daca v-ati gasit un alt loc de munca puteti solicita incetarea cim. cu acordul partilor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile angajatului sunshin3_ana_mary sunshin3_ana_mary am si eu doua intrebari, daca ma poate ajuta cineva... prima: se poate ca o firma sa-si dea muncitorii in somaj fara sa le ofere preaviz inainte? a doua: ... (vezi toată discuția)
Art 65 ContSters75393 ContSters75393 Va rog sa-mi spuneti si mie daca unui angajat i se desface contractul de munca in baza art 65 beneficiaza de salarii compensatorii si in ce consta salariile ... (vezi toată discuția)
Compensatii in cazul concedierii colective Claudiu Tecu Claudiu Tecu Buna ziua, Daca angajatorul a demarat procedura de concediere colectiva si nu exista un contract colectiv de munca, salariatii au dreptul la salariu ... (vezi toată discuția)