srl are datorii la banca cu garantii si banca a solicitat insolventa. de ce este nevoie sa ceara insolventa banca atata timp cind are garantii de executat ?Eu ca administrator am suspendat firma din lipsa de lichiditati si situatia crizei financiare cu alte cuvinte nu mai pot, sunt disperat. Se poate cere insolventa daca firma este suspendata?Rog un raspuns cat mai urgent .
incerc sa va consolez spunand-va ca viata merge inainte. Si eu sunt in aceeasi situatie. Am luat apartamentul in care locuiesc pe firma unde sunt administrator. Acum, din cauza crizei, am acumulat datorii mari la stat. Finantele vor acum sa-mi sechestreze si sa-mi scoata casa la licitatie, desi eu ratele la banca ptr casa mi le achit si sunt la zi. Ca si dvs mi-e frica ca voi fi mai saraca decat eram inainte de a incepe firma si ca tot zbuciumul, stresul, munca din acesti ani se va duce pe rapa.
Sper sa rezolv ceva cu banca in privinta casei ca macar pe drumuri sa nu raman.
Fruntea sus!
Imi permit sa-mi dau si eu cu presupusul..
Ba poate fi vorba de raspunderea administratorului, in procedura insolventei. Mai exact, o sa dati niste declaratii pe la militie, ...pardon politie. Probabil ca asta vor sa va demonstreze cei de la banca... poate ca a-ti tipat la ei, disconsiderindu-le statutul... de stapini pe banii altora.
Nu va puteti opune sa le dati/sa va ia ceea ce a-ti semnat acolo cu banca de la bun inceput.
Situatia precara si buna intentie a dvs nu-i va opri sa va ia mai mult decit a-ti calculat cind a-ti intrat in acea banca! Cititi tot contactul pe care l-ati semnat cu banca, s-ar putea sa aiba clauze ascunse , speciale pt situatia in care sunteti, si deci s-ar putea ca asta sa urmareasca.
PS Doar o parere, sper ca nu v-am panicat.
In situatia de fata, banca incearca sa gaseasca o cale prin a-si recupera banii. De ce a mers pe insolventa? Probabil nu stia situatia financiara a firmei si asa cum s-a mai aratat anterior se credea ca astfel se va acoperi intreaga datorie. Adica gajurile nu sunt indestulatoare si atunci spera ca prin insolventa va mai capata ceva in plus. Insolventa insa presupune ca toti creditorii firmei se pot inscrie la masa credala si atunci posibil ca activele societatii sa fie impartite la mai multi iar banca tot nu are de unde primi mai mult.
Faptul ca ati garantat firma cu bunurile personale a fost decizia dv iar ce este facut e bun facut. Nu mai puteti cere restituirea lor de vreme ce a ati garantat cu ele in caz de neplata.
Din pacate, in situatia de fata nu cred ca aveti nici o solutie prin care sa mai recuperati ceva.
Daca se cere atragerea raspunderii administratorului, in cazul de fata s-ar putea sa fiti pus sa demonstrati ca banii luati de la banca i-ati folosit in interesul firmei si nu in interes personal. Asta ar fi probabil principalul motiv de atragere a raspunderii administratorului in cazul de fata. Ceea ce presupune ca veti raspunde cu patrimoniul personal si aici intra bunurile dvoastra dar si veniturile salariale. Probabil pe asta mizeaza si banca, doreste sa fiti tras la raspundere personal ca in felul acesta sa va urmareasca veniturile, daca bunurile gajate nu acopera intrega creanta.
Sunteti intr-o situatie destul de nefavorabila, acum depinde cati bani v-a dat banca si daca intradevar se merita pentru acestia sa va pierdeti intrega agoniseala.
Insolventa firma
marietka
buna ziua,
am o firma pe care am contractat un credit la care nu am mai platit ratele.
am suspendat firma ,iar banca mi-a intentat proces pentru ... (vezi toată discuția)
Executare silita
blmirela
buna ziua, am de recuperat o suma in cadrul unui contract de imprumut cu o pers. fizica numita x. X este si administratorul unei firme pe care a bagat-o in ... (vezi toată discuția)