avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati intretinere

am si eu o problema cu penalitatile de la intretinere. Am in prezent 500lei penalitati, nu am platit deloc din ele, intrucat consider ca nu au fost calculate corect. de ce spun asta? pt ca dupa ce a plecat administratora cenzorul a venit la usa mea si mi-a zis ca s-au modificat penalitatile si ca le-a recalculat el. mai mult de atat el tinea in paralel situatia cu administratora(fara sa stie aceasta; asa ne-a spus el), si desi a observat ca sunt calculate gresit a semnat de fiecare data situatia intretinerii. Care sunt pasi care ii pot face pentru a vedea care este adevarul in privinta penalitatilor?ce tb sa cer noii administratore? cenzorul poate fi tras la raspundere pt semnatura ? mentionez ca cenzorul e mana in mana cu presedintele si trag pe spinarea locatarilor( fac singuri lucrari de bloc si apoi se platesc din banii asociatiei)
Cel mai recent răspuns: raluka , utilizator 22:07, 29 Martie 2010
Faceti o cerere catre presedintele asociatiei in care solicitati sa vi se scrie algoritmul de calcul al penalizarilor si cum a rezultat aceasta suma.

Cenzorul nu ar fi trebuit sa semneze niste liste despre care nu era sigur ca sunt bine calculate sau sa nu fi permis afisarea lor pana nu se calculau corect.

Important este ca recalcularea penalizarilor sa fie corecta!

Nu se prea intelege ce vreti sa spuneti cu reparatiile de la bloc....
1-Cenzorul nu are ca si atributii calcularea penalitatilor
2-
HG nr 1588/2007 art 12 A Drepturi proprietari d) sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si ,eventual sa o conteste la presedintele asociatiei de proprietari,in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata.
Presedintele este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile

3-Daca apreciati existenta de activitati contrare intereselor legitime ale proprietarilor sau care le cauzeaza prejudicii,sesizati oficial serviciul specializat din primaria responsabila
raluka a scris:

am si eu o problema cu penalitatile de la intretinere. Am in prezent 500lei penalitati, nu am platit deloc din ele, intrucat consider ca nu au fost calculate corect.

Din textul dv rezulta ca acceptati penalizarile dar credeti ca nu au fost corect calculate. Dar aceste penalizari de 500 lei sunt pentru restantele pe o perioada de timp mare si nu pot fi pentru ultima luna. Si probabil ca luna de luna tot cresteau. Ati avut posibilitatea in 10 zile de la afisare sa contestati suma calculata pe ultima luna si-atunci primeati explicatii sau se recalculau.
Acum puteti face o cerere catre presedinte prin care soliciati sa se recalculeze penalizarile angajandu-va sa le achitati.
Iar pe viitor pentru evitarea acestor suspiciuni incercati si achitati cotele lunare in termenul de plata afisat pe lista si nici un administrator din lume nu are cum sa va mai calculeze penalizari.
pai nu am avut cum sa contest penalitatile intrucat nu stiu sa le calculez. intr-adevar sunt de mult timp pt ca am platit intretinerea dar penalitatile nu. ideea este ca am aflat de calculul eronat de la cenzor care tinea contabilitatea in paralel cu fosta administratora si abia dupa a plecat a spus ca gresea calculul penalitatilor. asa ca abia acum m-am sesizat asupra acestora cat si de reua vointa a cenzorului care a pastrat cu buna stiinta, in tacere, greselile administratorei. ideea e ca nu am cum sa demostrez ca stia ca aceasta comitea greseli intrucat acesta are un caiet personal in care calculat toata activitatea acesteia si nu am cum sa pun mana pe el sa-l xeroxez. in principiu din cate am citit nu prea am ce face! poate doar o cerere de explicare a penalitatilor... care nu cred ca mi se va apropa intrucat sunt in certuri cu presedintele
Legal ,conform precizari, aveti la indemana HG nr 1588/2007 art 12 A d) care prevede obligatia in sarcina presedintelui de a raspunde in termen de 7 zile la contestatiile formulate impotriva cotelor de contribute afisate pe lista de plata
Existenta disensiunilor ,normal nu trebuie sa conduca la incalcarea dispozitiilor in vigoare de catre presedintele de asociatie
In caz ca presedintele refuza sa se achite de obligatiile legale ce ii revin,puteti sesiza oficial serviciul specializat din cadrul primariei responsabile

Alte discuții în legătură

Lista de intretinere Elenapusa Elenapusa Cand 2 luni la rand (ianuarie 2016 si februarie 2016) listele de intretinere sunt scrise de mana administratorei, si afisate la avizier fara semnatura ... (vezi toată discuția)
Contestatie penalizari intretinere NEDUMERIT NEDUMERIT Buna seara, as dori sa ma lamuriti intr-o problema. De 6 ani fac parte dintr-o asociatie de proprietari ce are numai 20 de membri. Din cauza ... (vezi toată discuția)
Penalizari la penalizari pentru presupuse datorii la intretinere gargaritacoco gargaritacoco Buna seara,azi am vazut afisat la avizier un mini afisi(o coala de A4,dar intr>un colt al colii,foarte mic scris,,PENALITATI MAI 2010\\OCTOMBRIE2013,unde mai ... (vezi toată discuția)