buna ziua, va rog sa imi spuneti daca este vreo problema in a cumpara o casa pentru care s-au cerut masuri asiguratorii,pentru ca acest bun sa nu fie instrainat,avand in vedere ca avocatii acuzarii au cerut punerea sub sechestru a acestui bun in vederea acoperirii prejudiciului cauzat. avocatii apararii au cerut ragaz pentru a organiza apararea in acest sens,deci sechestrul inca nu s-a concretizat.mentionez ca intre mine si invinuit exista un apropiat grad de rudenie.in cazul in care actul de vanzare cumparare se va concretiza acesta va putea fi declarat nul de catre instanta? va multumesc
Avand in vedere ca imobilul face obiectul unui dosar pe rol,responsabilitatea achizitionarii va revine in exclusivitate,cu consecintele legale ce decurg.
Exista posibilitatea ca partea interesata,sa promoveze actiune revocatorie(pauliana ) ,prin care sa solicite revocarea contractului de vanzare-cumparare
Puteti incheia un astfel de contract dar intr-o viitoare actiune revocatorie acesta poate fi anulat daca se dovedeste frauda.
Am intalnit destule situatii in care inculpatul a vandut imobilul in timpul desfasurarii unui proces penal, evitand astfel indisponibilizarea printr-o masura asiguratorie... dar intre timp acesta a facut rost de bani si a platit despagubirile civile catre partea civila, nemaifiind nimeni interesat in revocarea contractului de v-c.
Sechestru asigurator
eye
Am o actiune in instanta privind revocarea unui contract de vanzare-cumparare a unui bun al debitorului.
Pot solicita aplicarea unui sechestru ... (vezi toată discuția)