avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Tranzactie parti sociale fara acordul asociatilor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Tranzactie parti sociale fara acordul asociatilor

Buna ziua. Am si eu urmatoarea nelamurire: s-a transferat dreptul de proprietate aupra unor parti sociale catre o terta persoana ( neasociata a SRL ) prin efectul unei tranzactii incheiata intre sotul asociat al societatii si sotia sa avand ca obiect partajarea bunurilor dobandite in timpul casatoriei. Tranzactia a fost depusa la dosarul de partaj si este mentionata in hotararea judecatoreasca de partajare a bunurilor.
Intrebare: Se poate admite o actiune prin care se cere anularea hotararii de partajare avand in vedere ca legea 31 prevede faptul ca partile sociale se instraineaza doar prin hotararea AGA aprobata de ceilalti asociati?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 17:40, 26 Martie 2010
Se poate cere anularea hotararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri firma costel 3 costel 3 AM UN SRL LA DIVORT NEVASTA ARE DRUPT LA BUNURILE FIRMEI ,SE IMPART (vezi toată discuția)
Partaj Adrianaing Adrianaing Buna seara!Ma intereseaza, in caz de partaj, care sunt drepturile sotiei neasociate din firma sotului acesta fiind asociat unic,, in conditiile in care firma ... (vezi toată discuția)
Partaj ana-maria-maria ana-maria-maria buna asi dori sa stiu daca lucrurile cumparate pe firma are dreptul si sotul in caz de partaj....firma este numai pe numele meu...am firma din 2011 (vezi toată discuția)