avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj bunuri firma
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj bunuri firma

AM UN SRL LA DIVORT NEVASTA ARE DRUPT LA BUNURILE FIRMEI ,SE IMPART
Cel mai recent răspuns: AdaBoc , utilizator 03:09, 12 Iulie 2011
Intrucat societatea a fost infiintata in timpul casatoriei, prezumtia comunitatii de bunuri opereaza in sensul ca toate sumele investite de sotul asociat in S.R.L. sunt considerate bunuri comune ale ambilor soti.
Cu toate acestea, partajul bunurilor comune dobandite de soti in timpul casatoriei nu are ca efect dobandirea de catre sotul neasociat a calitatii de asociat (in caz contrar, hotararea judecatoreasca de partaj ar inlocui afecttio societatis, ceea ce este de neconceput), dupa cum nu poate conduce la lichidarea societatii si la impartirea activelor acesteia.
Prin urmare, sotul neasociat are doar un drept de creanta asupra sumelor de bani investite, proportional cu contributia avuta de acesta la dobandirea lor.

Firma are personalitate distincta, deci NU.
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2011
ContSters98245, utilizator
ingrijorarea mea este ca societatea in care sunt asociat unic are un capital de 3 miliarde bani pe care i-am depus cash atunci cand s-a constituit societatea perioada in care eram casatorit. Sotia mea nu a lucrat niciodata si nu poate face vreo dovada ca a avut un aport la capitalul social. Acum societatea are imprumuturi la banca mai mari decat capitalul initial dar inca este pe profit. as vrea sa stiu daca poate sotia mea sa-mi ceara cota parte din capitalul social

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma intra la partaj? Raduu13 Raduu13 Bună seara! În urma deteriorării iremediabile ale relațiilor conjugale, urmează să divorțăm cu soția. Din păcate, partajul probabil nu ... (vezi toată discuția)
Regimul bunurilor comune aportate la capital social srl Nyl Nyl [i]Doi soti detin impreuna un bun imobil pe care unul dintre acestia doreste sa-l aporteze la capitalul social al unui SRL. Este clar ca este nevoie de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca dupa divort (>30 ani casnicie,copii ... risteafl risteafl Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca dupa divort (>30 ani casnicie,copii majori) in care am dobandit impreuna o casa ,dar avem si o afacere in care sotul ... (vezi toată discuția)