Intrucat societatea a fost infiintata in timpul casatoriei, prezumtia comunitatii de bunuri opereaza in sensul ca toate sumele investite de sotul asociat in S.R.L. sunt considerate bunuri comune ale ambilor soti.
Cu toate acestea, partajul bunurilor comune dobandite de soti in timpul casatoriei nu are ca efect dobandirea de catre sotul neasociat a calitatii de asociat (in caz contrar, hotararea judecatoreasca de partaj ar inlocui afecttio societatis, ceea ce este de neconceput), dupa cum nu poate conduce la lichidarea societatii si la impartirea activelor acesteia.
Prin urmare, sotul neasociat are doar un drept de creanta asupra sumelor de bani investite, proportional cu contributia avuta de acesta la dobandirea lor.
ingrijorarea mea este ca societatea in care sunt asociat unic are un capital de 3 miliarde bani pe care i-am depus cash atunci cand s-a constituit societatea perioada in care eram casatorit. Sotia mea nu a lucrat niciodata si nu poate face vreo dovada ca a avut un aport la capitalul social. Acum societatea are imprumuturi la banca mai mari decat capitalul initial dar inca este pe profit. as vrea sa stiu daca poate sotia mea sa-mi ceara cota parte din capitalul social
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partaj
Adrianaing
Buna seara!Ma intereseaza, in caz de partaj, care sunt drepturile sotiei neasociate din firma sotului acesta fiind asociat unic,, in conditiile in care firma ... (vezi toată discuția)