Am si eu o intreb mica ,in caz ca nu imi gaseste firma alt loc in firma ce pot face.... deoarece nu indeplinesc cerintele pentru somaj
1 Am auzit ca este obligat patronu prin lege sa imi plateasca 2 salari compensatori este adevarat?
2 cum pot primi acesti bani
Multumesc aticipat
1CCMUNN ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
Daca aveti contract colectiv la nivel de ramura/unitate in care este mentionata plata a 2 salarii in cazul concedierii din motive neimputabile angajatului, atunci veti beneficia de prevederile acelui contract.
Pentru a beneficia de somaj trebuie sa aveti incheiat contractul individual de munca cu angajatorul in baza unor articole din codul muncii. Ex: art. 56 j), 61c,d), 65(1)
A doua conditie ar fi sa aveti lucrate 12 luni in ultimile 24 luni
A treia conditie este sa nu aveti alte venituri impozitabile mai mari decat ar fi indemnizatia de somaj.
Ati avea dreptul la un salariu compensatoriu conform CCMUN 2007-2010
Salarii compensatorii
larisa_
Incepand cu data de 17.09.2010, contractul meu de munca a incetat conform art 65 alin 1 din codul muncii. Din cauza reducerii activitatii mi-a fost desfiintat ... (vezi toată discuția)