avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii CONCEDIERE SI SOMAJ
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

CONCEDIERE SI SOMAJ

Buna ziua!

Am un salariat care doreste sa isi inchida contractul de munca la societatea noastra si apoi sa intre in somaj. Problema este ca din cate am inteles cu demisie nu se poate intra in somaj. Postul de asemenea nu il pot desfiinta, mai ales in conditiile in care noi transmitem situatia locurilor de munca vacante la somaj in vederea angajarii altor persoane.

Intrebarea mea este cu ce articol ii pot desface CIM astfel incat sa poata intra in somaj? (precizez inca o data nu pot desfiinta postul - societatea este un hotel restaurant.....iar functia pe care o ocupa este de ospatar)

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 16:27, 26 Martie 2010
Puteti sa il concediati, pentru ca numai in cazul concedierii colective sunteti constransa de termenul acela de 9 luni in care angajatorul are obligatia de a anunta fostul salariat ca postul este disponibil
O alta varianta: schimbati prin act aditional perioada contractuala din nedeterminata in determinata si astfel veti inceta cu 56j, caz in care fostul salariat va beneficia de somaj
Art,55 lit. (b) din Codul Muncii: incetarea contractului cu acordul partilor. El poate beneficia de somaj, firma poate angaja pe altcineva pe postul ramas vacant.
Va multumesc pentru raspunsuri!
in nici un caz nu poate beneficia de somaj daca inceteaza contractul din initiativa angajatului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva saftmiki saftmiki un ajutor va rog mult.La societatea la care ma ocup de personal, sunt persoane angajate cu contract pe perioada determinata si perioada ... (vezi toată discuția)
Preaviz sau decizie de concediere? mircea007 mircea007 Buna ziua, am nevoie foarte mare de ajutor deoarece sunt pus intr-o situatie fara precedent, cred....m-am angajat pe 1 Septembrie la o societate comerciala, ... (vezi toată discuția)
Somaj cristina29 cristina29 Buna ziua! Am angajat o fata care era in somaj, cu contract determinat pe o perioada de 3 luni, contractul expira pe 17.11.2009, dar datorita situatiei ... (vezi toată discuția)