am o masina cu motor de 3000 daca dau statul in judecata pentru k taxa e abuziva si e exagerat de mare am vreo sansa sa cistig procesul si sa nu mai platesc taxa de inmatriculare in schimb sa ramin cu cheltuielile de proces daca da cam ce cheltuieli as avea si ce sanse am sa cistig procesul. va multumesc
Pentru a primi un raspuns corect, oferiti mai multe detalii. Promovarea unei actiuni contra statului ca o taxa e abuziva si exagerat de mare nu are niciun sort de izbanda pe aceste argumente.
Promovarea unei actiuni, in ceea ce priveste taxa de poluare (cum cred ca e in cazul dvs.) are sanse mari de reusita. Tendinta instantelor, la momentul actual este de admitere a acestor actiuni, pe motiv ca aceasta taxa de poluare este discriminatorie si aduce atingere dispoziţiilor TCE.
Cheltuielile cu taxa pe care o platiti si cu onorariul avocatial le recuperati in totalitate (in cele mai multe cazuri). Onorariul se stabileste de comun acord cu avocatul.
deci se poate cistiga acel proces contra statului si sa scap de taxa auto sa ramin doar cu cheltuielile de judecata si onorariul avocatului ?
va multumesc
Daca ati achizitionat un autoturism inmatriculat deja in UE si achitati taxa de poluare, puteti solicita Adm. Fin., unde achitati taxa (recomandabil in termen de 30 zile), restituirea sumelor achitate. Ulterior primirii raspunsului (care bineinteles ca va fi negativ) puteti promova la Tribunal o actiune in care sa solicitati restituirea sumei platite. Aveti sanse mari sa primiti inapoi nu numai suma platita ci si cheltuielile de judecata!