Mama mea a lucrat in anul 1976 un sezon la un CAP la irigatii, perioada neintrerupta martie-noiembrie.
Am cerut de la primaria respectiva adeverinta de vechime, dar mi-au spus ca nu are cum sa obtina vechimea daca a lucrat mai putin de un an, ca se considera vechime in munca "trebuia sa realizeze numarul de norme stabilit in Adunarea Generala a membrilor cooperatori", .... "care pentru anul 1976 era de 140 de norme.
Eu stiam ca aceste norme se aplicau membrilor cooperatori care lucrau "globalul" la CAP din raza de domiciliu din care facea parte membru cooperator respectiv si ca acele norme obligatorii nu erau platite.
Mentionez ca mama a lucrat la un alt CAP decat cel de la domiciliu si s-a dus acolo sa castige mai multi bani. Ea nu facea parte ca membru cooperator din acel CAP ca sa i se aplice acele reguli ale Adunarii Generale a membrilor cooperatori.
De fapt cred ca nici nu a fost vreodata membru cooperator pentru ca nu nici nu a avut terenuri agricole sau gospodarie proprietate proprie.
Ea a lucrat mai mult pe camp sau pe santiere ca muncitor necalificat, acolo unde se platea mai bine munca.
Daca cunoasteti aceasta situatie, va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste temeiuri legale din acea perioada, sa ma lamuresc si eu.
Pensie revizuita
URIAS
Buna ziua,
Am lucrat ca inginer agricol si sef ferma în perioada 1963-1990. În acelasi timp am lucrat si norma la CAP. În acest an am primit o adresa de la ... (vezi toată discuția)