Va scriu aceste randuri in speranta ca ma veti putea ajuta cu cateva raspunsuri la problema mea.
Mama mea doreste sa divorteze de tatal meu. In momentul de fata mama se face vinovata de adulter (de aproximativ un an de zile are pe cineva) tatal nestiind despre acest lucru. Mentionez faptul ca sunt singur la parinti, sunt major si locuiesc impreuna cu ei. Imi poate spune cineva, in cazul in care tata accepta divortul cum se va face partajul? Are vreo influenta asupra partajului faptul ca mama este vinovata de adulter? Exita o cota parte care se acorda parintilor respectiv copilului ?
Va multumesc anticipat.
romascanu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
1. Ce nu stie tata nu-i poate face rau.
2. Daca tata accepta divortul, atunci - tu fiind singura la parinti si major - inatanta va desface casatoria prin acord fara a pronunta divortul din vina vreunuia din parinti.
3. Oricum ar fi, partajul bunurilor comune se face in raport de contributia ficaruia din soti la dobandirea bunurilor comune. Se pleaca de la o prezumtie de 50 - 50 %, dar unul dintre parinti poate dovedi ca a contribuit cu o cota mai mare la dobandirea bunurilor (bunaoara a avut venituri mai mari).
4. Copii nu au "o cota" a lor la partaj.
Despre partaj
sindilaru
Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)