avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot concedia un angajat venit din crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot concedia un angajat venit din crestere copil

am un angajat care nu respecta programul de lucru, nu raspunde la telefon in timpul orelor de lucru sefului direct sau raspunde numai cand are chef,nu si indeplineste sarcinile de serviciu
persoana respectiva e venita din concediu post natal de 2 ani
am dreptul sa-l concediez dar sa pot si angaja pe altcineva in postul respectiv
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 12:42, 29 Martie 2010
Ii puteti desface CIM ca si sanctiune dupa efectuarea cercetarii disciplinare privind abaterile disciplinare savarsite.
Legea prevede ca timp de 6 luni de la reluarea activitatii dvs nu puteti sa-i desfaceti contractul pentru necorespundere profesionala intrucat se consider aperioada de readaptare.

DAR.... pentru orice alt motiv (inclusiv sanctiune disciplinara sau desfiintare post) puteti sa o concediati. Atentie doar sa urmariti procedura ca sa nu aveti probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie inteleapta Doina Elena Doina Elena Va rog sa ma consiliati in vederea luarii unei decizii intelepte. Situatia in fapt este urmatoarea: un agent de paza a demonstrat neglijenta in serviciu. ... (vezi toată discuția)
Motive concediere simmona simmona Buna ziua! Am rugamintea de a ma ajuta intr-o problema destul de spinoasa. Dorim sa concediem 3 persoane, toti pensionari. Motivele ar fi: - sunt destul ... (vezi toată discuția)
Pot sa dau afara un director general? vornicu lumi vornicu lumi Sunt intr-o situatie groaznica!Asociatul meu din firma doreste sa inchidem firma (deschisa doar de 5 luni!).Pentru ca nu s-a putut in AGA ,in calitatea lui de ... (vezi toată discuția)