Suntem o Familie careia ia decedat în urma Cu DOI ANI, unicul copil, in varsta de 20 ani, în urma unui accident.Am economisit si Noi, ca avem bunuri toata Lumea.
Sotul Meu Mai sunt ONU copil dintro casnicie anterioara.
În cazul decesului unuia dintre Noi, supravietuitor celui, ce procentaj revine?
Am auzit de la Sant de radio, Schemelor revine sotului supravietuitor Doar 1 / 4 mostenire IAR DIN mostenitorilor restul.
Ne putem confrunta acte de donatie unul celuilalt?
Nu ne-am interesat pentru ca suntem inca Tineri, Dar anumite emisiuni mi-a provocat o holba de teamâ.
Va multumesc anticipat!
Sotului supravietuitor ii revine 1/4 , dar din masa succesorala.
Daca imobilul e bun comun, inseamna ca sunt co-proprietari, jumatate defunctul ( care intra in masa succesorala), jumatate sotul supravietuitor ( care ii ramane lui + 1/4 din cealalata jumatate).
Ati inteles?
Nu recomand donatia, pt ca cine cui sa ii faca? nu stiti dinainte cine va supravietui.
Cel mai bine va faceti 2 testamente, unul celuilalt, dar va atentionez ca se poate ataca de catre copilul din casnicia anterioara, daca decedeaza primul parintele lui. Daca decedeaza primul celalalt sot ( care nu este parintele acestui copil), nu poate ataca.
De mentionat ca se poate ataca doar pt partea care i-ar reveni acestui copil, ca rezerva succesorala.