avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Liberté, égalité, fraternité ?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Liberté, égalité, fraternité ?

De ce oare o femeie, să o numim Dulcineea, care afirmă că în, să zicem, 10 ani a făcut sex cu 50 de bărbaţi este, în cel mai bun caz, dispreţuită (nu numai de bărbaţi ci chiar mai mult de către femei) iar un bărbat, să-l numim Dulcineeus, care face afirmaţia că în acelaşi interval de timp a făcut sex cu 50 de femei este în cel mai rău caz foarte uşor criticat că este cam … neserios ?
Dacă are farmec atât bărbaţii cât şi femeile o să-l critice foarte, foarte, foarte uşor şi cu un zâmbet în colţul buzelor insă orice critică îşi va pierde puterea în faţa faptului că Dulcineus este admirat, invidiat dar nu dispreţuit.
De ce oare in vreme ce căsătoria Dulcineei cu un individ mai modest din unghiul de vedere al vietii sexuale ar fi privită ca o fraiereală pentru “bietul dobitoc” care “s-a pricopsit" cu “poama aia”, căsătoria lui Dulcineeus cu cu o partenera mai modesta sexual ar fi privită ca o mare victorie pentru doamna Dulcineeus care “i-a pus căpăstrul armăsarului”?
Cu alte cuvinte, de ce oare în primul caz lumea crede că nefericitul soţ s-a ales cu o gloabă răpciugoasă în vreme ce în al doilea caz toată lumea admiră priceperea prin care a fost "imblanzit si supus" celebrul armăsar de rasă pură?
Afecteaza mentalitatea aceasta relatiile femei-barbati care ar trebuie (teoretic) sa se afle sub imperiul celebrului motto al Revolutiei "Liberté, égalité, fraternité" ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:23, 1 Aprilie 2010
in mare parte este respectat :
Liberte- libertatea de a alege noi si noi parteneri .
egalite - numar de parteneri egali in " speta " prezentata.
ramane de lamurit " fraternite " :D

Nu am inteles prea bine intrebarea.
Relatia femei-barbati in general sau relatia femeie-barbat in cadrul unui cuplu?
Mare mirare filosofică !

Bărbatul este o fiinţă poligamă prin definiţie.
Poligamia este starea naturală a omului ca animal.

Restul - monogamia, "cinstea" conjugală, adulterul, preacurvia, moralitatea sexuală sunt nişte convenţii sociale, nişte abureli religioase.

Dacă s-ar ridica cineva deasupra tuturor religiilor şi normelor sociale de sorginte sacramentală ... ar vedea starea naturală a omului.

Iar omul ... tinde inexorabil către starea sa naturală.

Pentru evitarea ciocnirilor cu legea, poligamia se cheamă "amantlîc" sau căsătorii succesive sau adulter multiplu, etc.

Până atunci ... filosofăm.

Alberto Kurtyan
Cred ca raspunsul cel mai nimerit la aceste intrebari ar putea sa il ofere tot barbatii. Totusi, cele care ar arunca primele cu piatra in Dulcineea, ar fi , intr-adevar, tot femeile. De ce ? tocmai pentru ca ,,fenomenul" este mai raspandit in randul barbatilor , pentru ca .. normele morale , nu se stie de ce , in privinta acestui aspect, parca ar fi facute mai mult pentru ...Delcinee. Acum e interesant si de ce ar arunca femeile cu piatra cu atata usurinta in Dulcineea, n u cumva tocmai pentru ca, in comparatie cu ea, care a incalcat normele morale , iubindu-se liber, cu oricine si-a dorit , majoritatii ii lipseste acest curaj, fara a insemna ca nu si-ar dori...?Dar ca de fapt aceste norme ...sunt mai puternice decat dorintele lor...
Cu siguranta este o problema de mentalitate, deoarece , daca o femeie s-a iubit cu 50 de barbati, dincolo de aspectul moral al problemei, nu a suferit nicio vatamare....nu inseamna ca abilitatile ei de a-si iubi sotul s-au diminuat, ca resursele ei s-au ..epuizat...daca nu s-ar cunoaste acest aspect..mai ca ar putea trece drept o femeie normala . Problema libertatii, inegalitatii intre cele 2 sexe , nu mai este una actuala, asta deoarece femeia zilelor noastre este independenta, intr-un procent covarsitor...asadar, ea poate face ce vrea, daca n u are vreo problema care tine de morala. Ea nu se mai teme ca este alungata de acasa...nici atat de rau blamata de societate . Totusi, o egalitate , libertate si fraternitate deplina ...nu va fi , cel putin in urmatorii 50 de ani...in plus, nici nu imi dau seama , oricat de modern as gandi...daca ar fi de dorit asa ceva...asta fiindca poate nu ne putem debarsa total de educatia primita, de spiritul si vremurile in care am crescut.
Imi este clar insa ca Dulcineus are mai mari sanse sa ia de sotie o femeie mai ..modesta din punct de vedere sexual, decat are Dulcineea sanse sa ia de sot un barbat mai cumintel. Fiindca in cazul ei se vor gasi poate ...binevoitori care sa ii desconspire secretele ...lucru ce o poate face sa piarda multe ,,partide", pe cand in cazul lui, nu se stie de ce, s-ar putea ca sotioarei lui sa nu-i displaca faptul ca a pus mana pe un Don Juan...si sa fie chiar mandra.
Sigur, raspunsul la intrebare este ca da, femeia zilelor noastre nu mai accepta cu usurinta ideea de poligamie a barbatului, iar daca o accepta , o face doar pentru ca fie nu are de ales, fie pentru ca nu ii pasa, nefiind nici ea chiar o ..monogama. Dar cert , acesta este un conflict mult mai pregnant in zilele noastre decat in trecut, fiindca femeia si-a castigat aproape aceleasi drepturi cu ale barbatului...asa fiind , s-ar putea sa considere inechitabil ca barbatul sa plece mereu la vanatoare , in timp ce ea sa ramana la cratita. Mai devreme sau mai tarziu, daca nu se va resemna, se va lasa si ea ..vanata...de altul sau altii. Problema nu poate fi privita doar din punct de vedere al ideii ca , in mod natura l barbatul este un poligam , iar femeia trebuie sa admita asta, sa isi insuseasca asta inca de cand il ia de barbat, fiindca pe parcurs intervin atatia factori care pe ea o determina sa priveasca indoielnic aceasta teorie...si sa vada daca nu cumva ar fi vreo eroare....
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Martie 2010
ContSters47264, utilizator
Azi, o asemenea Dulcineee ar fi dispretuita?! Poate da, poate ba… De cine?! De unii, de altele… care – in sinea lor – ar putea sa invidieze “performanta” “pradatoarei” – nu e de ici-de colo, ca barbat, sa dai peste o femeie care nu te intreaba – dupa o noapte de amor nebun – cand va mai intalniti… Tipa s-a folosit de trupul barbatului, si-a aranjat hainele si a plecat. Apoi, la o asemenea “performanta” barbatul “urmator” s-ar simti cam… neajutorat – ar trebui sa suporte (in mintea lui cel putin) 50 de “comparatii” – ori, barbatii nu prea suporta o singura comparatie (chiar daca nu intreaba, se gandesc – nu neaparat toti – “oare cum sunt fatza de precedentul?” ) Daca ar intreba, fireste ca ea ar raspunde: N-am mai cunoscut unul ca tine… Exista si un “banc”: De ce barbatii prefera virginele? Pentru ca nu suporta comparatia…
Daca un barbat se va casatori cu acea femeie nu e – neaparat – un dobitoc; indraznesc sa scriu ca e cu adevarat un barbat sigur de sexualitatea lui – sau indiferent… fatza de trecut (un barbat care e preocupat de viitor).
Unei asemenea femei putin ii pasa de dispretul societatii! Apoi, “moralitatea unei femei depinde mult si de discretia barbatilor”… De-as auzi una ca vorbeste despre 50 de parteneri in 10 ani as zice ca se lauda singura pentru a deveni interesanta… Si mi-ar pasa prea putin daca spune adevarul sau nu.
O asemenea femeie, devenind mama, s-ar putea transforma radical.

Dulcineeus e “admirat”? Hm… Stiind ca femeile prefera “cu prezervativ” Dulcineea e mai demna de incredere decat Dulcineeus… Un barbat care-si schimba partenere mai des decat isi schimba ciorapi… ar putea fi… pericol public si mai putin demn de incredere… Daca o femeie il va prefera ca sot nu stiu cat ar fi de invidiata… Si-ar schimba el “naravul”? Probabil cand incepe sa dea rateuri… si atunci va deveni nervos, frustrat si… probabil, betiv (in cel mai bun caz).

In primul caz as gandi ca tipul respectiv nu s-a ales cu o gloaba rapciguoasa ci cu ceea ce si-a dorit si se poate descurca… Ar avea acasa ceea ce altii cauta aiurea, consumand energie si polenizand aiurea – avand parte, uneori, de complicatiile aferente.

Cat despre cea care a pus “capastru armasarului”… Hm… Multumesc, nu. Pe barbati ii cred pe cuvant, chiar daca numai se lauda – sunt prea multi cei care s-ar culca cu tot ce are doua picioare…
Un asemenea barbat, devenind tata, s-ar schimba putin spre deloc.

Fraternitate?!
Toti aceia cu parteneri multipli ar trebui sa fraternizeze… Unora le place sexul…

Aceste randuri vin din partea unui om care nu dispretuieste pe altii pentru modul de viata pe care si-l aleg - s-ar putea spune ca imi lipseste obiectivitatea. :)

Alte discuții în legătură

Sexul si divortul rickylaura rickylaura Un prieten a divortat de curind dupa o casnicie de 8 ani cu 2 copii. Sotia a divortat pentru ca: el statea prea mult la calculator, nu o ajuta in casa, vorbea ... (vezi toată discuția)
Barbatul avocat Vlad si Minea Associates Vlad si Minea Associates Da. Stiu! Titlul suna ciudat. Nu suntem obisnuiti sa alaturam titulaturii unei profesii referirea la sexul masculin; dar daca totusi o facem propun sa ... (vezi toată discuția)