avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie copil

buna.....sant tatal copilului si asi vrea sa stiu cum si daca iau bani pentru indemnizatia copil?.
sant angajat din 1 septembrie 2009 si copilul se naste pe 10 august.....
am vreo sansa sa primesc indemnizatie...?
varog frumos....multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 13:12, 28 Martie 2010
Trebuie sa aveti stagiu de cotizare cel putin 12 luni consecutive
Ca sa beneficiati de indemnizatie pentru crestere copil in varsta de pana la 2 ani trebuie sa aveti 12 luni inaintea nasterii copilului venituri impozabile.
Dupa calculele mele, pe 10 august o sa aveti 11 luni si 10 zile.
In calculul celor 12 luni se iau in calcul si fractiile de luna cu cel putin jumatate din zile lucrate si, prin exceptie, o singura luna cu fractie mai mica de jumatate de luna.
Deci, daca august va fi singura luna cu fractie mai mica de jumatate, v-ati putea incadra.
Interventie moderator Am rugamintea sa nu deschideti noi topicuri in legatura cu aceeasi problema. Daca mai aveti intrebari, folositi butonul "raspunde". Multumesc!

Gabriela Pintea

upa_fain a scris:
pot face ceva in privinta de a lua banii pentru indemnizatie daca in momentul nasterii o sa am numai 11 luni si 7 zile de angajare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj mihal mihal buna ziua , din 5 februarie 2010 nu mai lucrez , fiind pontat ca si concediu fara salariu,iar din data de 01.04.2010 am notificarea pentru somaj. As ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa maternitate roxanaioana roxanaioana daca am contract de munca din noiembrie 2006,iar in septembrie 2007 am aflat ca sunt insarcinata si ca am probleme cu sarcina si am beneficiat de concediu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere acopilului superbadraguta superbadraguta Buna ziua!Ma numesc Elena.as dori sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:daca anul trecut sotul meu a lucrat iar anul acesta (2010 ) a fost concediat cu ... (vezi toată discuția)