avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... am vandut o masina dar n-am facut actele
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

am vandut o masina dar n-am facut actele

Buna,am vandut o masina fara a face acte legale la intelegere cum ar veni dar de atunci a trecut un an si 8 luni si individul nu are de gand la buna intelegere sa facem actele de vanzare -cumparare legal cum trebuie,cum pot sa-l fortez pe individ sa facem actele ,eu pvreau sa precizez ca nu mai am actele masini sunt la el eu numai cu numele mai sunt,ce pot sa fac si cum trebuie sa fac sa ma scap de a mai fi eu propietar.Va multumesc foarte mult.
Ecludeti din start plangerea penala pentru furt .Ati mentionat ca i-ati dat si actele masinii.Cum este furt????S-ar putea ca dvs.sa savarsiti ,infr.de denunt calomnios.
Varianta ajutatoare:radiere pe cale judecatoreasca .
Sesizarea IGP-SPR furturi auto nu are valoare de actiune penala
Masina sa nu o luati fara acord pt ca va poate acuza ca i-ati furat bunuri din masina(exemplu bani).Eu acum sunt in aceasta situatie >>>
E o situatie ingrata. Nu sunt avocat, dar din cate stiu poti doar sa il dai in judecata pentru abuz de incredere. Nu reclama furtul, ca intri in belele pentru fals. Nu lua masina, poti sa intri la furt.
Cel mai bine ar fi sa va intelegeti, sa plateasca impozitul si sa tina masina cat vrea asa. Eu am avut 3 masini luate pana acum fara acte, dar am avut relatii foarte bune cu fostii proprietari. Si la una din ele, am facut sapaturi sa-l gasesc... Poate nici cel care a luat masina nu e de rea credinta, doar ca poate se gandeste ca nu e economic sa faca acte. O masina ieftina, sau de care e constient ca nu o mai duce mai mult de un an-doi, sau pana la primul itp... Discuta cu el poate o duce la Rabla... Oricum, concluzia e ca poate va intelegeti omeneste.
O sugestie poate fi sa iei numerele, dar e riscant, el o poate duce la dezmembrari si o sa platesti impozit si tu si urmasii-urmasilor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto retroactiv doar cu factura florynita florynita buna ziua.va rog sa ma ajutati si pe mine cu o mare problema.in 2003 am vandut o masina la care am taiat factura fiind persoana juridica.cand am ajuns la ... (vezi toată discuția)
Impozit auto, masina nu mai exista ContSters62689 ContSters62689 Sora mea a plecat in Anglia cu Matizul in 2007. Dupa 2 ani, legislatia britanica nefiind permisiva, a fost nevoita sa renunte la masina, nemaiavand voie sa o ... (vezi toată discuția)
Radiere auto fara acte alin-m alin-m Am mostenit de la tatal meu numai in acte un autoturism care nu mai exista (cred ca l-a dat la fier vechi), pentru care nu am nici un fel de acte (carte de ... (vezi toată discuția)