avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce sanse am sa-mi recuperez un bun achizitionat cu o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce sanse am sa-mi recuperez un bun achizitionat cu o alta persoana?

Anul trecut am cumparat o schela metalica impreuna cu un coleg ,dar nu avem nici un act care sa arate ca am pus impreuna banii.Am cumparat-o de ocazie la mana a doua.Am lucrat un an impreuna cu acest individ si in urma cu 3 luni am incetat sa mai lucram impreuna .Schela a fost depozitata pe timpul iernii la el si acum refuza sa-mi dea jumatate din schela sau contravaloarea .Am apelat la bunul simt al lui ,dar el stiind ca nu am nici o dovada , refuza categoric.Intrebarea este ce sanse as avea daca l-as da in judecata ,atata timp cat ,martor as avea persoana de la care am cumparat-o plus un cunoscut comun care cunoaste situatia.Precizez ca valoarea schelei este de 7000 RON
Ultima modificare: Duminică, 28 Martie 2010
zin, utilizator
Cel mai recent răspuns: zin , utilizator 18:46, 28 Martie 2010
In baza probelor/martori formulati plangere impotriva detendetului bunului ,
achizitionat prin aport financiar comun
Aceasta plangere unde pot sa o fac?Pot face plangere intai la politie?
Sesizati politia competenta domiciliului dvs,care va dispune cercetarea aspectelor si va dispune concluzii legale
Formulati plangere in scris la Parchetul local, care va sti la ce sectie sa trimita spre cercetare dosarul.De regula, la sectia se unde apartine "prietenul".
O veti formula cu temei juridic pentru abuz de incredere, deoarece 1/2 fiind a d-voastra, nu vrea s-o mai inapoieze.
Multumesc frumos pt sfaturi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spetza nickallai nickallai Pareta vatamata A.A. detzine si inchiriaza unei persoane o schela metalica, inchirierea fiind efectuata in baza unui inscris de mana in fata unui martor. ... (vezi toată discuția)
Cu incredere am jmprumutat o brățară de aur DanCristian199 DanCristian199 Buna ziua! Am împrumutat cuiva o brățară de valoare monetară și sentimentală sa se foloseasca de ea si sa mi o înapoieze,nu sa si o însușească sau ... (vezi toată discuția)
Probleme cu predarea documentelor de catre administrator mihai1957 mihai1957 Buna ziua, am probleme in asoc de proprietari cu fostul administrator, care refuza predarea documentelor. Am plans la primarie, la sectia politie - si nu prea ... (vezi toată discuția)