avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

Sunt mama unui baietel de 4 ani.Sunt cu el in Romania, iar tatal acestuia in Italia. Acesta a deschis proces de incredintare minor pe teritoriul Italiei,copilul fiind nascut acolo. Am solicitat avocat din oficiu pentru a-mi castiga copilul,am primit raspuns de la autoritatile italiene ca mi sa acordat, dar m-am trezit dupa 3 luni ca procesul sa terminat acordandu-se custodia tatalui. In hartiile pe care le-am primit de la tata am vazut ca sa judecat in lipsa mea si fara aparator. Nu am fost notificata de statul italian de cele intamplate la proces. Ce este de facut? Este valabila sentinta data pe teritoriul italian? Ce pot pati daca nu-i duc copilul in Italia?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 15:04, 28 Martie 2010
Nu stiu ce raspuns ati primit dvs de la autoritatile italiene , dar va spun eu ca nu se acorda avocat din oficiu la instantele civile! Nu v-ati pus aparator ...suportati consecintele! Problema care o are fostul dvs sot este punerea in executare a unei hotarari civile pe teritoriul Romaniei! Atata vreme cat copilul se afla la dvs in Romania , sotul va trebui sa se judece aici pentru a obtine custodia copilului!
Eu va sfatuiesc sa transcrieti certificatul de nastere italian al copilului pentru a obtine unul romanesc si , in acest fel , pentru a-l putea pune sub protectia legislatiei romane !
[ link extern ]
Succes!
B-)
Exact.
Si apoi, va recomand sa solicitati instantei din Romania incredintarea minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnata la puscarie ca am luat copilul meu de langa un tata violent Schafy Schafy Sunt mama unui baietel de 4 ani rezultat dintr-o relatie de concubinaj cu un cetatean roman pe teritoriul italian. Dupa 2 ani de violente din partea lui, am ... (vezi toată discuția)
Statului roman nu-i pasa de copii Schafy Schafy Conform unei hotarari judecatoresti din Romania trebuie sa-mi duc copilul in Italia la resedinta de baza,la tatal lui. Cand am plecat de acolo am plecat din ... (vezi toată discuția)
Custodie copil cu mama romanca ,tata italian Meuta Georgeta Meuta Georgeta Fiica mea este in italia si sta cu copilul ei care e nascut acolo si este recunoscut de tata. Fiica mea vrea sa ceara custodia unde este mai bine din punct de ... (vezi toată discuția)