avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... consilierul juridic - reprezentare in baza unui ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

consilierul juridic - reprezentare in baza unui contract de prestari servicii

un consilier juridic cu definitivat si inscris in uccj, poate sa reprezinte societati in instanta in baza unui contract de prestari servicii? si daca da ,as dori un model al acestui contract, multumesc
Cel mai recent răspuns: Emil Lasconi , Consilier juridic 15:06, 13 Aprilie 2010
doar daca te inregistrezi ca si pfa! Din cate stiu se depune o cerere la UCCJ si dupa aceea la finante, ti se elibereaza un cod fiscal in baza caruia poti functiona ca si persoana fizica autorizata.
Contractele de prestari servicii dintre societatile comerciale si persoanele fizice neautorizate nu mai sunt recunoscute.
PFA ptr. consilierul juridic? Nu prea cred! Dupa cat am citit in lege si regulamentul, un cj nu poate lucra decat cu CIM (full time sau partime) ptr. una sau mai multe pj. Atat. Deocamdata.
Ultima modificare: Duminică, 28 Martie 2010
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
Peruschi a scris:

doar daca te inregistrezi ca si pfa!


Decizia nr. 22 din 12/06/2006 privind examinarea recursului in interesul legii, declarat de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu privire la aplicarea dispozitiilor art. 46 alin. (1) din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, spune:
" in temeiul dispozitiilor art. 25 lit. a) din Legea nr. 304/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 329 alin. 3 din Codul de procedura civila, urmeaza a se admite recursul in interesul legii si a se stabili ca, in raport cu prevederile art. 46 alin. (1) din Legea nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, cererile de autorizare a constituirii si de inmatriculare a societatilor comerciale de consultanta, asistenta si reprezentare juridica sunt inadmisibile."
Buna seara,

Aveti mai jos adresa cu documentele necesare infiintarii societatii profesionale:
[ link extern ]

Cu stima,
Ionita Florin


Citeste legea 514/2003 si o sa te lamuresti ce poti si ce nu poti sa faci. Postarea lui "procmarci" te va lamuri si in legatura cu societatile infiintate in conformitate cu statutul profesiei . Pe scurt doar cu cim-uri si atat . Trebuie sa luptam pentru a schimba acest lucru insa aceasta este alta poveste.
Daca vrei sa participi la schimbare semneaza petitia urmatoare :

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica autorizata Luoana Mihaela Luoana Mihaela Poate un consilier juridic sa-si deschida o societate PFA -pentru consultanta juridica . (vezi toată discuția)
Ii sau pfa consilier juridic Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Ca si consilier juridic imi pot deschide II sau PFA cu domeniul de activitate consultanta juridica? (vezi toată discuția)
Consilier juridic alexandru17 alexandru17 Buna ziua, un consilier juridic, neangajat al vreunei societati comerciale, poate in baza unui contract de prestari servicii sa emita facturi de consultanta pt ... (vezi toată discuția)