avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... distrugere de bunuri!????
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

distrugere de bunuri!????

cam acum un an in timp ce eram cu mai multi prieteni,stateam cu fundul p masina unui prieten(rezemat)si ma jucam cu emblema de la masina(emblema de mercedes,o vechitura din 87 care la costat 800 de euro acum 5-6 ani)si dintro data am ramas cu ea in mana.....am hotarat sa ii cumpar alta dar nu am gasit,si timp de un an nu sa mai discutat de asta....numai k pe 25 am primit o citatie de la politie,si stiu sigur k asta e problema pt k el mia aduso...(are voie politia sa ii dea lui citatia sa mio dea mie?)mai pe scurt:
1).ce pot sa patesc ?
2)se incadreaza la distrugere de bunuri?ce inseamna asta?
3)dak ii cumpar emblema se mai intampla ceva?
4)are politia dreptul sa dea citatia lui sa o aduca el?dak nu ajungea la mn ma trezeam cu amenda intre100 si 500 lei ,pt neprezentare...
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:51, 28 Martie 2010
Achizitionati de la magazinele de profil emblema similara,cu document legal
Restituiti prietenului emblema si solutionati amiabil diferendul
Nu este legal ca citatia sa va fie comunicata in modalitatea prezentata de dvs
Procedura de citare nu este legal indeplinita in acest mod.
Daca ati creat un prejudiciu, chiar si fara intentie, este bine de indreptat. Daca a facut o plangere, va ramane fara obiect in cazul cumpararii emblemei.
Ultima modificare: Duminică, 28 Martie 2010
ContSters122901, utilizator
Nu este legal sa primiti citatia de la prietenul dvs ai acest lucru spune ca ori il cunoaste pe politistul la care se afla reclamatia sa , ori a luat citatia de la cutia postala si v-a adus-o personal ca semn de satisfactie!B-)
Sfatul meu este sa cumparati de la firmele specializate acea emblema si sa o duceti la politie impreuna cu factura si chitanta dovedind plata emblemei. In acest fel nu va mai exista prejudiciu si , ca atare , se va incheia diferendul intre dvs si acel "prieten"!
Spuneti ca fapta s-a petrecut in urma cu un an. Infractiunea de distrugere, varianta prevazuta in aliniatul 1 , adica cea unde s-ar incadra fapta dvs, se pedepsestew la plangerea prealabila a persoanei vatamate. aceasta plangere prealabila trebuie depusa in termen de 2 luni de la data comiterii faptei sau , de la data la care pers. vatamata a stiut cine esate faptuitorul. Asa fiind, ma gandesc la faptul ca plangerea este introdusa tardiv, iar dvs. puteti dovedi acest fapt. Politia trebuia sa va trimita citatia prin posta.
sunteti sigur ca pt emblema sunteti chemat?

Alte discuții în legătură

Despre abuz de incredere bebe1988 bebe1988 eram la un chef la cabana cu prietenii si unul dintre ei ma rugat sa i dau cheia d la masina sa mearga sa isi ia tigari eu lam intrebat p el si prietena lui ... (vezi toată discuția)
Sunt tinuta sub sechestru de catre tatal meu si totusi sunt majora! diadienutza84 diadienutza84 Ce pot face si eu in cazul acesta pentru ca nu vreu sa mai stau cu el si cu mami in casa deoarece ma bate si ma maltatreaza zi de zi, ma injura cum ii vine la ... (vezi toată discuția)
Citatie trifcalin trifcalin Buna seara.am si eu o nelamurire in legatura cu o citatie de la politie.De aproximativ 2 luni am fost cu ,cativa prieteni la un lac de pescuit la un chef.Din ... (vezi toată discuția)