Buna ziua,
As vrea sa stiu daca fara sa fiu angajata undeva, pot sa platesc din mana darile pe baza unui contract cu ITM timp de 9 luni si apoi sa beneficiez de indemnizatie si concediu pentru crestere copil?
Va rog sa imi raspundeti si mie.
Nu.
Exista un contract pe care puteti sa il incheiati cu Casa de pensii, dar nu va ajuta decat sa va platiti vechimea care se ia in considerare pt pensie, nu pt ce doriti dvs.
Problema o puteti rezolva incheind un contract individual de munca cu o societate comerciala care sa il inregistreze la I.T.M, apoi "darile"le plateste societatea catre I.T.M. sau....
Buna ziua,
As vrea sa stiu daca fara sa fiu angajata undeva, pot sa platesc din mana darile pe baza unui contract cu ITM timp de 9 luni si apoi sa beneficiez de indemnizatie si concediu pentru crestere copil?
Si nu 9 luni trebuiesc contributiile platite, ci 12 luni.
Iar daca vreti sa-l inregistrati la ITM cu o data mai in urma, ca nu va ies socotelile cu termenul de nastere si cotizatia completa, firma care "va angajeaja" va trebui sa plateasca o amenda la ITM de 2000 lei, pentru inregistrare tardiva, amenda care logic o s-o suportati d-voastra.
Nu puteti. Incheiati cu casa de pensii, dar nu va ajuta la problema dvs. Incheiati contract de munca cu un SRL si platiti darile. Veti avea si rezolvarea problemei dvs.