avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot face contract cu ITM sa platesc din mana darile,ca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot face contract cu ITM sa platesc din mana darile,ca sa obtin apoi indemnizatia si concediu pentru crestere copil?

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca fara sa fiu angajata undeva, pot sa platesc din mana darile pe baza unui contract cu ITM timp de 9 luni si apoi sa beneficiez de indemnizatie si concediu pentru crestere copil?
Va rog sa imi raspundeti si mie.

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 22:22, 28 Martie 2010
Nu.
Exista un contract pe care puteti sa il incheiati cu Casa de pensii, dar nu va ajuta decat sa va platiti vechimea care se ia in considerare pt pensie, nu pt ce doriti dvs.
[ link extern ]
B-)
Nu puteti beneficia de indemnizatie de maternitate! Din pacate!
Ultima modificare: Duminică, 28 Martie 2010
MIHAI GRIGORE, Avocat
Problema o puteti rezolva incheind un contract individual de munca cu o societate comerciala care sa il inregistreze la I.T.M, apoi "darile"le plateste societatea catre I.T.M. sau....
GabrielaO a scris:

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca fara sa fiu angajata undeva, pot sa platesc din mana darile pe baza unui contract cu ITM timp de 9 luni si apoi sa beneficiez de indemnizatie si concediu pentru crestere copil?

Si nu 9 luni trebuiesc contributiile platite, ci 12 luni.
Iar daca vreti sa-l inregistrati la ITM cu o data mai in urma, ca nu va ies socotelile cu termenul de nastere si cotizatia completa, firma care "va angajeaja" va trebui sa plateasca o amenda la ITM de 2000 lei, pentru inregistrare tardiva, amenda care logic o s-o suportati d-voastra.
Nu puteti. Incheiati cu casa de pensii, dar nu va ajuta la problema dvs. Incheiati contract de munca cu un SRL si platiti darile. Veti avea si rezolvarea problemei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil sorinviz1 sorinviz1 Buna ziua, Sotia mea a nascut in data de 8 august 2012. A fosta angajata cu contract permanent intre 15 iunie 2011 - 18 ianuarie 2012, la un SRL apoi s-a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Mitzulina Mitzulina Buna seara, va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. Am 29 de ani, am muncit 4 ani in Spania, interna (am ingrijit o batrana, care a decedat in 2008), drept ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata nicaedith nicaedith Buna ziua! Sora mea s-a angajat ca si vanzatoare la o firma pe perioada sarbatorilor (avand nevoie de mana de lucru in plus), i s-a facut CIM pe perioada ... (vezi toată discuția)