avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intocmirea unei cereri de obtinere pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intocmirea unei cereri de obtinere pensie de intretinere

Am rugamintea de a lua legatura cu unul din d-nii avocati pentru a ma ajuta sa-mi redactez o cerere de adresare in justitie ( in termeni juridici si articole de lege in vigoare) pentru obtinerea de la sotie si copii (majori cu salarii) a unei pensii de intretinere.Sunt pensionat pe caz de boala, am 430 roni pensie de boala si m-au dat afara din casa si sotia a divortat, Am avut o munca cu efort fizic sustinut si nu mai pot lucra in meseria mea.Va rog, cat ma costa sa redactez o astfel de adresa.Multumesc
Sa va plateasca copiii pensie de intretinere?!
Cand ati divortat , cum ati fost dat afara din casa? Casa era bun comun sau ii apartinea fostei dvs sotii? Fosta sotie nu are nici un fel de obligatie legala fata de dvs cu exceptia cazului in care , odata cu divortul, s-a efectuat si partajul si atunci are obligatia sa va dea bunurile care va apartin si/sau sulta care v-a fost acordata de catre instanta!
pentru a contacta unul din avocatii acestui forum, puteti sa ne contactati telefonic sau pe adresa de e-mail pe care fiecare dintre noi o avem la informatiile care le gasiti la profilul consultantului.
Pensia de intretinere datorata sotului e incuviintata de catre instanta numai daca boala a survenit in timpul casatoriei , iar cauzele acesteia sunt legate de mariaj .
(practic , aceasta a aparut din cauza relatiilor defectuoase dintre soti ).

Iata un model de actiune.
(va veti lamuri daca situatia dumneavoastra corespunde cu cele mentionate in aceasta actiune ).

Art. 41 Codul Familiei spune:
Pina la desfacerea casatoriei in conditiile prevazute de art. 39, sotii isi datoreaza intretinere.
Sotul divortat are dreptul la intretinere, daca se afla in nevoie din pricina unei incapacitati de munca survenite inainte de casatorie, ori in timpul casatoriei; el are dreptul la intretinere si atunci cind incapacitatea se iveste in decurs de un an de la desfacerea casatoriei, insa numai daca incapacitatea se datoreaza unei imprejurari in legatura cu casatoria.
Intretinerea datorata potrivit dispozitiilor alin. (2) poate fi stabilita pina la o treime din venitul net din munca al sotului obligat la plata ei, potrivit cu nevoia celui care o cere si cu mijloacele celui ce urmeaza a o plati. Aceasta intretinere, impreuna cu intretinerea datorata copiilor, nu va putea depasi jumatate din venitul net din munca al sotului obligat la plata.
Cind divortul este pronuntat numai din vina unuia dintre soti, acesta nu va beneficia de prevederile alineatelor (2) si (3), decit timp de un an de la desfacerea casatoriei.
In toate cazurile, dreptul la intretinere inceteaza prin recasatoria sotului indreptatit sa o primeasca"

[ link extern ]

Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de intretinere cattie cattie Doresc sa-mi raspunda cineva care cunoaste cum se poate rezolva din punct de vedere juridic urmatorul caz:Daca o persoana in timpul casatoriei(sotia) isi ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere sotie Cecilia. Cecilia. Buna.Am si eu o intrebare legata de pensia de intretinere.Socrii mei sunt despartiti de sapte ani , dar nu legal , stau doar separat in localitati diferite . ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere dupa divort b79mirela b79mirela Buna ziua, As vrea sa intreb daca stie cineva vreo lege prin care sotul este obligat sa intretina sotia, dupa divort, daca aceasta este somera. Metinonez ca ... (vezi toată discuția)