avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie comunitara - Italia
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie comunitara - Italia

la 55 de ani pot sa ies la pensie am lucrat in italia 5 ani pot sa solicit pensie pentru cei 5 ani lucrati la aceasi varsta ca in romania
Cel mai recent răspuns: niconicu , utilizator 22:12, 28 Martie 2010
Raspunsul este "da" numai daca indepliniti urmatoarele trei conditii:
-ati platit contributiile obligatorii in statul italian pentru intreaga perioada;
-ati realizat stagiul complet de cotizare de 30 de ani, cu tot cu cei 5 ani lucrati in Italia;
-sunteti femeie.

Cu Italia am incheiat conventie de reciprocitate in domeniul asigurarilor sociale. Va duceti la casa de pensii si veti completa formularele E202 si E205. Va spun de pe acum ca procedura este una de durata.
va multumesc toate cele bune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu cotizare completat cu perioada lucrata in strainatate cpecete cpecete Am 60 de ani impliniti şi o vechime în muncă de 25 ani împliniţi, din care 21 de ani grupa II de muncă. De la 45 de ani am lucrat în Italia în diverse ... (vezi toată discuția)
Se pot adauga anii lucrati in romania celor lucrati in strainatate? ContSters59529 ContSters59529 Am lucrat inRomania intre 1965 si 1971. In total 6 ani cu carnet munca. Am plecat din tara iar in strainatate, unde acum am domiciliul, am lucrat 18 ani apoi ... (vezi toată discuția)
Pensie comunitara Jacki3 Jacki3 sunt nascuta pe 13.10.1960 din data de 01.03.1979 pana in data de 01.09.2004 contract de munca 8 ore pe zi, din care 20 ani avnd grupa 2. din data de ... (vezi toată discuția)