avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA sau intreprindere individuala?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA sau intreprindere individuala?

De ce trebuie sa devin PFA sau II daca vreau sa inchei Conventii civile de prestari servicii ? Care este baza legala ? De ce nu este suficient ca firmele colaboratoare sa plateasca pentru mine impozitul de 16 % ? Care este logica pentru care mai trebuie sa platesc pentru fiecare astfel de conventie CAS ? Eu platesc oricum CAS pentru pensie !
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 20:31, 29 Martie 2010
Daca sunteti PFA sau II emiteti facturi pentru serviciile prestate sau marfa livrata, care este mult mai simplu pentru clientul Dvs.

Daca aveti calitatea de angajat, trebuie sa platiti doar cele 16% din venitul net cu titlu de impozit si contributia la fondul de sanatate.
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2010
ContSters77883, utilizator
Dl. Miklos MUHI, va multumesc foarte mult pentru atentia acordata. Nu am inteles totusi de ce nu pot sa fiu un simplu colaborator si de ce trebuie sa fiu PFA sau II, numai ca sa ii fie mai usor clientului ? Am o colaborare de peste 10 ani in care firma plateste atat CAS cat si impozitul de 16 % (acum) si nimeni nu mi-a spus ca ar fi o complicatie.
Multumesc inca o data.
Este mai usor sa inregistreze o factura in contabilitate, decat managementul complet a unui contract de colaborare cu impozit si CAS. Astfel clientul Dvs. va trasmite responsabilitatea cu privire la plata impozitelor si taxelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor plata prestare servicii ursuletroz ursuletroz Buna ziua, Vreau sa inchei un contract de prestare servicii , iar onorariul pe care vreau sa il primesc este de 1600 ron Vreau sa stiu, la rubrica ... (vezi toată discuția)
Pfa, platitor de tva , vreau sa imi vand produsele in magazin raluiosub raluiosub Buna ziua , ma numesc Raluca Iosub si sunt PFA, platitoare de TVA.Codul CAEN pe care mi l-am ales este 7410- activitati specializate de de design . Am primit o ... (vezi toată discuția)
Plati pfa si facturi MariaBalasa MariaBalasa Sunt, ca PFA, in situatia de a fi platita de firme ( SRL/ SA) diverse prin banca. Pentru platile efectuate emit factura si chitanta dupa ce am banii in cont ... (vezi toată discuția)