Parerea mea este ca, daca pentru functia de dispecer se cer studii medii - in cazul dvs. - este clar ca ati facut dovada absolvirii acestora. Inteleg ca , de fapt, sunteti incadrat pe alta functie.
Cei de la resurse umane , sau serviciul personal - carti de munca / ar putea sa va explice mult mai bine... .
Dar... daca tot faceti munca respectiva... fara diploma de bacalaureat... de ce nu va trece si in actele de angajat ? Poate fi vorba de rea credinta, sau economie de fonduri... Cine stie ?
Nivelul de instruire: 3 inseamna studii medii sau postliceale eu pot sa fac postliceala fara bacalaureat asta ar insemna ca pentru Nivelul de instruire: 2 i-mi trebuie bacalaureatul iar pentru Nivelul de instruire: 3 nu i-mi trebuie bacalaureatul
Buna ziua !
Desi am mai raspuns unor asemenea intrebari, va precizez si dumneavoastra cum sta "treaba" asta cu studiile medii, iar cei care n- au priceput- o , dar sunt in functii de decizie in ceea ce priveste destinul unor oameni, consider ca fac parte din categoria celor ce sunt responsabili de stadiul Romaniei de acum . Poate exagerez putin , dar se pare ca asta cu "omul potrivit la locul potrivit" nu prea este de noi romanii !:foottap:
Legea invatamantului nr.85/1995, republicata si actualizata, are modificat prin O.U.G.97/2009, art.26, care la alin.(1),(2) si (3) stipuleaza :
" Finalizarea studiilor liceale se atesta printr-un certificat de absolvire, care confera dreptul de acces, in conditiile legii, in invatamantul postliceal, dreptul de sustinere a examenului national de bacalaureat, respectiv a examenului de certificare/atestare a competentelor profesionale.
(2) Absolventii ciclului superior al liceului dobandesc si portofoliul personal pentru educatie permanenta si, la cerere, foaia matricola.
(3) Absolventii ciclului superior al liceului care sustin si promoveaza examenul national de bacalaureat dobandesc si diploma de bacalaureat, care le da dreptul de acces in invatamantul superior, in conditiile legii."
Citind cu atentie aceste prevederi si coroborand alin.(1) cu alin.(3) , este clar ca diploma de bacalaureat confera in plus, fata de certificatul de absolvire, dreptul de a accede la invatamantul superior. Din acelasi art. 26 se intelege clar ca in categoria absolventilor de liceu si cu aceleasi drepturi( mai putin accederea la invatamantul superior) fac parte si cei cu adeverinta de absolvire si cei cu diploma de bacalaureat.
In concluzie si unii si ceilalti sunt absolventi de studii medii.
Duceti- va cu prevederea asta legala si la cei ce nu au citit- o inca si de care depinde incadrarea dumneavoastra .
Cu stima !
Sa schimbat legea
vali2010eu
In 2008 Absolventii de liceu fara diploma de bacalaureat pot solicita certificate de absolvire. Studiile medii le are oricine a absolvit 12 clase, cu sau fara ... (vezi toată discuția)
Studii medii?
angizah
Va rog frumos dati-mi o solutie.
Am o persoana care a absolvit 4 ani de liceu dar nu are diploma de bacalaureat .Are un certificat de absolvire a liceului ... (vezi toată discuția)