va rog sa ma ajutati sa formulez o cerere de demisie la zi.Lucram intr-un cabinet medical privat si am plecat in urma unei certe cu seful (dr.) fara a-mi depune cererea de demisie.
va multumesc
Sunteti obligata ( demisie) la preaviz ! Asa v-ati angajat (ati semnat) CIM la angajare.
In caz ca doriti lichidarea la zi, inlocuiti termenii. Poate va aproba. Si dati-i cu " va rog a-mi aproba lichidarea la zi cu data de ........)(fara preaviz)
ma interesa un formular pt o cerere de demisie la zi, fara cele 15 zile de preaviz
Nu se poate. Numai daca angajatorul este de acord sa renunte la aceasta perioada altfel sunteti obligata sa o efectuati (art.79 alin.1).
Este posibil in cazul in care angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă (art.79 alin.8)
Angajatorul nu este obligat sa accepte incetarea contractului individual de munca la zi. Demisia din partea salariatului se face doar cu preaviz, asa cum si concedierea presupune un termen de preaviz.
In cazul in care ajungeti la un acord cu angajatorul, puteti incheia contractul individual de munca cu acordul partilor, la o anumita data.
Va redau mai jos un model de astfel de cerere:
Domnule Director,
Subsemnatul .............., angajat în cadrul societăţii S.C. ..................... S.R.L., prin prezenta vă aduc la cunoştinţă că doresc încetarea contractului individual de muncă nr. .................., în baza art. 55 lit. b (cu acordul părţilor) din Codul Muncii – Legea 53/2003 modificată şi completată, începând cu data de ................
Va multumesc!
Data: Semnatura,
Domnului Director al Societăţii Comerciale ...................... S.R.L.