avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia

va rog sa ma ajutati sa formulez o cerere de demisie la zi.Lucram intr-un cabinet medical privat si am plecat in urma unei certe cu seful (dr.) fara a-mi depune cererea de demisie.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Dana-elena , utilizator 11:29, 29 Martie 2010
Sunteti obligata ( demisie) la preaviz ! Asa v-ati angajat (ati semnat) CIM la angajare.
In caz ca doriti lichidarea la zi, inlocuiti termenii. Poate va aproba. Si dati-i cu " va rog a-mi aproba lichidarea la zi cu data de ........)(fara preaviz)

succes
ma interesa un formular pt o cerere de demisie la zi, fara cele 15 zile de preaviz

Nu se poate. Numai daca angajatorul este de acord sa renunte la aceasta perioada altfel sunteti obligata sa o efectuati (art.79 alin.1).
Este posibil in cazul in care angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă (art.79 alin.8)
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2010
ContSters42179, utilizator
Va multumesc mult. Sper ca absentele sa nu existe...ca doar e nasul meu...dar asta e..
Buna ziua,

Angajatorul nu este obligat sa accepte incetarea contractului individual de munca la zi. Demisia din partea salariatului se face doar cu preaviz, asa cum si concedierea presupune un termen de preaviz.
In cazul in care ajungeti la un acord cu angajatorul, puteti incheia contractul individual de munca cu acordul partilor, la o anumita data.
Va redau mai jos un model de astfel de cerere:

Domnule Director,

Subsemnatul .............., angajat în cadrul societăţii S.C. ..................... S.R.L., prin prezenta vă aduc la cunoştinţă că doresc încetarea contractului individual de muncă nr. .................., în baza art. 55 lit. b (cu acordul părţilor) din Codul Muncii – Legea 53/2003 modificată şi completată, începând cu data de ................

Va multumesc!

Data: Semnatura,

Domnului Director al Societăţii Comerciale ...................... S.R.L.

Multumesc:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu acordul ambelor parti robert88 robert88 Buna ziua. Am nevoie de un model de demisie cu acordul ameblor parti. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Imi putei spune daca am formulat bine o demisie????cei de la resurse o contesta dorin.brezoi dorin.brezoi Subsemnatul Brezoi Dorin Stefan , angajat a S.C Premium Auto Motors S.R.L, in functia de consultant vanzari piese auto, va informez ca incepand din data de ... (vezi toată discuția)
Model demisie cu preaviz corneliu1984 corneliu1984 Buna ziua.puteti sa ma ajutati cu un model de demisie cu preaviz, mai exact ce articol de lege trebuie precizat. Va multumesc! (vezi toată discuția)