avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... srl vs pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

srl vs pfa

daca suspendez srlul pt 3 ani am dreptul la infintarea pfa=D>=D>=D>=D>=D>
Cel mai recent răspuns: kajan.barna , utilizator 15:15, 30 Martie 2010
Buna ziua !
Daca detineti un SRL, nu inseamna ca nu puteti infiinta o PFA. In conformitate cu OUG 44/2008 , puteti face o cerere catre ORC , inregistrarea PFA facandu- se pe baza rezolutiei motivate a directorului oficiului Registrului Comertului .
Documentele necesare infiintarii unui PFA :
1. Cererea de inregistrare (original(
2. Dovada verificarii disponibilitatii si rezervarii firmei (original); 3. Carte de identitate sau pasaport (fotocopie certificata olograf de catre titular privind conformitatea cu originalul); 4. Documente care atesta drepturile de folosinta asupra sediului profesional/punctelor de lucru (copie legalizata); 5.Daca este cazul, avizul privind schimbarea destinatiei imobilelor colective cu regim de locuinta, prevazut de Legea nr. 230/2007 (completat pe formular-tip, original); 6. Specimenul de semnatura al persoanei fizice autorizate (original); 7. Declaratia-tip pe propria raspundere care sa ateste indeplinirea conditiilor legale de functionare prevazute de legislatia speciala din domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului si protectiei muncii (model 1 sau model 2, dupa caz).
8. Daca este cazul:
- precizare din care sa rezulte ca titularul dreptului de proprietate intelege sa afecteze folosinta spatiului in vederea stabilirii sediului profesional al persoanei fizice autorizate (declaratie, etc.);
- documentele doveditoare pentru patrimoniul de afectatiune (declaratie pe proprie raspundere);
- documentele care atesta pregatirea profesionala (fotocopii certificate olograf);
- documentele care atesta experienta profesionala (fotocopii certificate olograf); 9. In cazul persoanelor fizice care desfasoara activitate economica autorizata si recunoscuta intr-un alt stat membru al UE sau al Spatiului Economic European, documentatia care atesta functionarea legala, obtinuta in celalalt stat (fotocopie si traducere in limba romana certificata olograf).
10. Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale: taxele de registru.

Cu stima !
multumesc mult,inca o intrebare am facut un curs pt agroturism cu diploma cu care pot sa lucrez in pensiuni agroturistice intrebarea este daca cu aceasi diploma pot sa desfasori comerti in restaurant .
Buna ziua !
Consider ca da .
va multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie pfa itsallaboutme itsallaboutme Buna ziua, As vrea sa stiu ce autorizatii/aprobari/documente am nevoie pt a-mi deschide un PFA care va desfasura ca activitate : masajul de relaxare. Ca ... (vezi toată discuția)
Inregistrare pfa loxyana loxyana Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie specializata: Doresc sa infiintez un PFA insa care sa aiba ca domeniu de activitate in prestari de ... (vezi toată discuția)
Infintare pfa Adyna2010 Adyna2010 Buna ziua, As dori sa infintez un PFA,dar nu stiu ce conditii trebuiesc indeplinite si nici de ce acte am nevoie.As dori sa-mi infintez o firma de ... (vezi toată discuția)