avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1210 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale srl vinde imobil:unanimitate sau majoritate absoluta?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

srl vinde imobil:unanimitate sau majoritate absoluta?

buna ziua! am urmatoarea speta:un srl cu 3 asociati vinde un imobil.unul din asociati e plecat, nu poate fi contactat. el are 40%. ceilalti 2 vor sa vanda un imobil, proprietatea societatii? intrebarea e : e nevoie de acordul si celui de-al treilea asociat sau doar de majoritatea absoluta?
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 12:49, 29 Martie 2010
Potrivit art. 192 alin. (1) din Legea societailor comerciale, adunarea generala decide prin votul reprezentand majoritatea absoluta a asociatilor si a partilor sociale, in afara de cazul cand in actul constitutiv se prevede altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate hotarare a.g.a. cristina69 cristina69 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca din AGA unei societati comerciale fac parte 3 persoane si la o sedinta participa doar 2 persoane (care si semneaza ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri aga ContSters56278 ContSters56278 Daca la AGA unui SRL cu 2 asociati (un asociat are 70% celalalt are 30% din capitalul social) cel cu 30 % nu semneaza hotararea,iar statutulprevede ca acestea ... (vezi toată discuția)
Schimbarea administratorului ce detine 10% din partile sociale ale societatii lorik_elena lorik_elena Buna ziua, as dori sa stiu care este procedura legala de inlocuire a administratorului societatii, daca acesta detine 10% din partile sociale? Unde trebuie ... (vezi toată discuția)