avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Prescriere datorii firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Prescriere datorii firma

Buna ziua!

Spuneti-mi, va rog care este termenul de prescriere a unei datorii fata de un furnizor. Sau daca se prescrie vreodata datoria fata de un furnizor ( de exemplu factura emisa in 01.02.2007 - Cand se prescrie?)

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alberto_e60 , utilizator 11:14, 31 Martie 2010
Buna ziua!

Va multumesc pentru raspunsuri.
Sa inteleg ca datorii fata de furnizori se prescriu in trei ani iar cele fata de bugetul de stat in 5 ani?

Multumesc.
Termenul de prescriptie in cazul prezentat de dvs. este de 3 ani de la data facturii, sau de la data ultimei plati (daca ati achitat doar o parte din ea).
Nici nu se pune problema ca ar fi o datorie bugetara.
dar daca datoria provine de la o factura de presterai servicii insotita de un contract incheiat in prealabil facturii? tot in 3 ani se prescrie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa si canal- prescriptie datorii Manuela217 Manuela217 Buna seara, As dorii si eu o lămurire,din cate stiu datoriile se prescriu după 3 ani. Din luna martie 2013 pana in lună septembrie 2017 am primit facturi la ... (vezi toată discuția)
Impozite prescrise gent gent As dori sa stiu dupa cat timp se prescrie o suma ce reprezinta impozit pe profit sau alte datorii catre buget.Multumesc! (vezi toată discuția)
Prescriere datorii petroniki petroniki Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc! (vezi toată discuția)