avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre concediul de odihna si prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre concediul de odihna si prenatal

buna ziua !

daca ar trebui sa nasc in 22 octombrie as putea sa iau :
19-31.07 cocnediu de odihna si
de la 01.08-22 oct concediu prenatal?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 13:42, 29 Martie 2010
Aveti posibilitatea de a lua 126 zile de concediu de maternitate, important e ca dupa nastere sa aveti ramase minim 42 zile de concediu.
OUG 158/2005
ART. 24
(1) Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere.
(2) Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice.
Va puteti lua concediu de odihna pentru perioada lucrata 1 ian.-18 iulie, pentru ca acesta se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat. Aveti grija insa, ca in perioada 1 august-22 octombrie sunt 83 de zile de prenatal, nu va mai raman decat 43 de zile dupa , e cam la limita , si daca nasterea nu se produce pe 22 octombrie si e mai tarziu , ramaneti cu peioada neplatita .Mai bine va luati co de la 1 august, apoi 15 zile concediu medical pt. sarcina si apoi prenatal , asa mergeti la sigur .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal Ami1988 Ami1988 Buna ziua! Incepand de 23 octombrie pot sa intru in concediu prenatal, dar eu daca ma simt bine intentionez sa mai lucrez inca 3-4 saptamani. Mai am 7 zile de ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate 2014 magdama magdama Buna dimineata, Am si eu o mare nelamurire privind concediul de maternitate, iar cei de la resurse umane nu mi-au putut da un raspuns clar. Eu trebuie sa nasc ... (vezi toată discuția)
42 zile obligatorii de postnatal florin96 florin96 Va rog sa ma lamuriti si pe mine.Sotia mea vrea sa isi ia concediu prenatal retroactiv incepand cu 7 ianuarie 2009. Vrea sa-si ia cele 84 zile de prenatal dau ... (vezi toată discuția)