avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Suspendarea functionarului public conform art. 95 ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Suspendarea functionarului public conform art. 95 alin. (2) din Legea 188/1999

Salut,
Doresc sa cer autosuspendarea mea in lumina prev. art. 95 alin. 2 si alin 2^1 din Legea 188. Cateva lamuriri imi sunt necesare a le elucida privitoare la alin. 2^1:
(2^1) Suspendarea raportului de serviciu se solicită în scris şi motivat de funcţionarul public, se aprobă de conducătorul autorităţii sau instituţiei publice, în condiţiile prevăzute la alin. (1) şi (2), numai pe baza unor documente justificative.
Ce intelege legiuitorul si implicit ordonatorul de credite principal prin expresia "DOCUMENTE JUSTIFICATIVE"?
Daca eu doresc sa imi suspend raporturile de munca pe o perioada de 6 luni pentru a invata si a sustine un examen, ce documente justificative as putea aduce? Ii scriu pe o foaie in alb ca stau acasa si imi pun tot neamul sa semneze de confirmare !!!
Va multumesc !!
Cel mai recent răspuns: cip3118 , utilizator 20:56, 11 Aprilie 2010
Prin documente justificative se inteleg acele documente care vin in sprijinul cererii de suspendare! Puteti cere de la institutia sau unitatea de invatamant la care doriti sa sustineti examen o adeverinta prin care sa se certifice faptul ca ati depus dosarul in vederea sustinerii examenului respectiv. In rest , nu prea vad ce ati putea depune la simpla cerere a dvs!
:offtopic: Succes la examen!
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2010
MIHAI GRIGORE, Avocat
Va multumesc pentru raspuns.
Doresc sa ma pregatesc temeinic pt examenul CSM din octombrie - noiembrie anul acesta. Nu cred ca ei imi vor putea elibera orice fel de document care sa imi sustina cererea.
Banuiesc ca printr-o motivare corespunzatoare in cuprinsul cererii de suspendare si in lipsa altor dovezi, "documente justificative", cred ca voi reusi sa obtin suspendarea si asa.
Multam Mihai Grigore
Nici io nu cred ca veti obtine suspendarea... dupa noile reglementari ale legii nr.188/1999. Pana la urma, e treaba dvs. ce faceti in particular, si examenul pentru CSM, nu e un motiv temeinic, d.p.d.v. legal, si nici nu poate fi justificat cu documente. Prin analogie, fiecare ar putea sa-si ceara suspendarea raportului de serviciu, pe motiv ca are de invatat pentru examen, in vederea obtinerii permisului de conducere... Unora, le trebuie o luna, altora, 6 luni.... Eu va urez mult succes! :)
Legiuitorul este, de regula, absent atunci cand trec prin "mainile" lui modificarile privitoare la Legea nr. 188/1999. Fiind absent, n-a binevoit sa ne lamureasca ce intelege prin "documente justificative" dar mai ales ce intelege prin "motive temeinice".

M-am aflat in situatia dvs. si am auzit timp de o luna mareata sintagma "interes public", care este mai presus decat interesul personal. A trebuit sa-mi dau demisia ca sa mi se aprobe cererea de suspendare din functie.

Eu va urez succes! :)
Gabriela Pintea a scris:

Legiuitorul este, de regula, absent atunci cand trec prin "mainile" lui modificarile privitoare la Legea nr. 188/1999. Fiind absent, n-a binevoit sa ne lamureasca ce intelege prin "documente justificative" dar mai ales ce intelege prin "motive temeinice".

M-am aflat in situatia dvs. si am auzit timp de o luna mareata sintagma "interes public", care este mai presus decat interesul personal. A trebuit sa-mi dau demisia ca sa mi se aprobe cererea de suspendare din functie.

Eu va urez succes! :)

Mda.... din pacate nenea Mutulica( stim noi care :)) ) in disperare de cauza, o bagat si pastila asta, ca sa nu fujim la capsuni in Spania. Asa ca...nu s-o mai gandit ce sa fie "interes lpersonal legitim" si "documente doveditoare"... :)

Alte discuții în legătură

Modificarea unor articole din legea nr. 188/1999 rambodincarpati rambodincarpati I-mi poate raspunde cineva daca din Lg.188/1999 privind statutul functionarilor publici s-au schimbat urmatoarele articole: - art.95; alin.2 -art. 95; ... (vezi toată discuția)
Durata suspendarii raportului de serviciu din initiativa functionarului public raduallan raduallan Speta e urmatoarea: la inceputul anului un functionar public si-a suspendat la cerere raportul de serviciu in baza art. 95 alin. 2 din Legea nr. 188/1999 ... (vezi toată discuția)
Suspendarea unui consilier juridic din functia publica tiberiu sorin tiberiu sorin Un functionar public se poate suspenda din functia publica de consilier juridic, pentru a se activa in avocatura, fiind avocat definitiv. Care este temeiul ... (vezi toată discuția)