podaco a scris:
Dupa ce am completat toate formele necesare la Casa de pensii Prahova pentru recalcularea pensiei ,ca urmare a lucrului cu contract in Italia timp de doi ani,am primit raspunsul ca nu se recalculeaza nimc.Si aceasta deoarece cotizatia depusa de firma(FWI Milano) cat si de mine nu a fost depusa in Romania ci in Italia.
Mi s-a spus ca la implinirea varstei de 65 ani ar fi o posibilitate sa primesc ceva de la statul Italian,dar pana atunci zero( 0 ).
Este corect?
Interventie moderator
Am rugamintea sa continuati topicurile pe aceeasi tema, nu sa deschideti altele noi. Multumesc!
In legatura cu intrebarile dvs.
Contributia de asigurari sociale platita in Italia sau in orice stat cu care Romania a incheiat acord bilateral nu are cum sa ajunga in Romania.
Potrivit art. 8 din Legea nr. 19/2000, al Regulamentului nr. 1.408/71/CEE si al Regulamentului nr. 574/72/CEE, perioadele in care ati platit contributii de asigurari sociale in Italia constituie stagiu de cotizare. Avand in vedere aceste acte normative, raspunsul casei de pensii este de neinteles pentru mine. Teoretic, trebuia sa vi se emita o decizie de pensie comunitara. Practic, pot exista date pe care nu le cunosc si care au indreptatit institutia sa procedeze asa.