avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... grila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

grila

prescriptia implinita:
a)poate fi invocata de instanta din oficiu;
b)nu poate fi aplicata de instanta din oficiu;
c)nu poate face obiectul unei renuntari valabile din partea celui in favoarea caruia a operat; #-o
Cel mai recent răspuns: ContSters126925 , utilizator 13:45, 31 Martie 2010
a
b
decretul 167/1958 ART. 18
Instanta judecatoreasca si organul arbitral sint obligate ca, din oficiu sa cerceteze, daca dreptul la actiune sau la executarea silita este prescris.
pai nu se incalca principiul disponibilitatii si al contradictolialitatii?
ce, instanta se judeca cu reclamantul?:D

plus 1841 c.civ:((

mai e ceva: care-i legea speciala decretul sau codul?
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2010
ContSters126925, utilizator
Pai nu se judeca instanta, dar ..principiul rolului activ? legea speciala ar cam fi decretul , cred...

Alte discuții în legătură

Precriptia invocata si din oficiu leus leus Va rog o parere: Daca pe rol este o cerere de incuviintare executare silita pentru un credit prescris de acum 10 ani si litigiu se afla in faca de ... (vezi toată discuția)
Urgent rog lege prescriere datorii firme LisaLashes LisaLashes Buna ziua sper ca postez in locul corect, nu am foarte multe legaturi cu contabilitatea. Daca nu va rog mutati topicul si spuneti-mi unde il pot gasi ... (vezi toată discuția)
Exceptia lipsei calitatii de reprezentant ContSters297103 ContSters297103 am un debitor la intretinerea de bloc care zice ca presedintele care a semnat actiunea nu-i legal numit.. pe intampinare am ivocat exceptia lipsei calitatii ... (vezi toată discuția)