avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca-inca o intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca-inca o intrebare

Pentru anii de facultate am obtinut concediu fara plata pentru studii superioare (adeverinte emise de inspectoratul scolar). Acesti ani trebuie operati in cartea de munca?Se constituie ei ca vechime in munca?
Cel mai recent răspuns: durusoctavia , utilizator 17:45, 3 Februarie 2007
Perioada de facultate constituie stagiu de cotizare daca ai facut-o la zi si intr-una din universitatile acreditate, ea se ia in calcul la stabilirea pensiei. Facultatea nu constituie vechime in munca.
Multumesc. Cum se constituie ca si stagiu de cotizare? Trebuie sa fac eu ceva, sau se include automat ca si stagiu de cotizare?
pe baza unei adeverinte emise de catre facultate si in care sa se specifice perioada in care ati urmat cursurile de zi ale facultatii.
aceasta adeverinta o depuneti la casa de pensii de care apartineti si solicitati sa vi se ia in calcul la stabilirea pensiei. La casa de pensii depuneti adeverinta respectiva, copie de pe diploma de licenta si copie de pe foaia matricola.
Situatia e un pic mai complicata. Pentru primii trei ani de facultate am obtinut de la inspectorat adeverinta pentru concediu pentru studii superioare. :-/Complicata treaba!#-o
nu are relevanta.....citeste ce ti-am scris mai sus . Repet iti trebuie o adeverinta de la facultatea pe acre ai absolvit-o cu examen de licenta, adeverinta o depui impreuna cu o copie de pe diploma de licenta si o copie de pe foaia matricola la Casa de pensii.
Stagiul de cotizare, in acest sens, este egal cu perioada de studii efectuata la zi, nu la fara frecventa. Deci facultatea sa fie facuta la zi.....atata tot...altceva nu-ti trebuie.

Alte discuții în legătură

Cum introduc in cartea de munca studiile superioare make45 make45 Am lucrat la BCR pana in martie 2013 cand am fost disponibilizat si am luat salarii compensatorii. In perioada 2005 – 2010 am fact studii superioare de ... (vezi toată discuția)
Diploma licenta alina_alina_alina alina_alina_alina Buna ziua, In anul 2004 am terminat cursurile unei facultati din cadrul ASE Bucuresti fara sa sustin examenul de licenta la aceasta facultate. In anul ... (vezi toată discuția)
Dosar pensionare nedumeritus nedumeritus Pentru dovedirea studiilor superioare, nu sunt suficiente diploma de absolvire si foaia matricola ? Este absolut necesara o adeverinta, pentru care trebuie sa ... (vezi toată discuția)