Pentru anii de facultate am obtinut concediu fara plata pentru studii superioare (adeverinte emise de inspectoratul scolar). Acesti ani trebuie operati in cartea de munca?Se constituie ei ca vechime in munca?
Perioada de facultate constituie stagiu de cotizare daca ai facut-o la zi si intr-una din universitatile acreditate, ea se ia in calcul la stabilirea pensiei. Facultatea nu constituie vechime in munca.
pe baza unei adeverinte emise de catre facultate si in care sa se specifice perioada in care ati urmat cursurile de zi ale facultatii.
aceasta adeverinta o depuneti la casa de pensii de care apartineti si solicitati sa vi se ia in calcul la stabilirea pensiei. La casa de pensii depuneti adeverinta respectiva, copie de pe diploma de licenta si copie de pe foaia matricola.
Situatia e un pic mai complicata. Pentru primii trei ani de facultate am obtinut de la inspectorat adeverinta pentru concediu pentru studii superioare. :-/Complicata treaba!#-o
nu are relevanta.....citeste ce ti-am scris mai sus . Repet iti trebuie o adeverinta de la facultatea pe acre ai absolvit-o cu examen de licenta, adeverinta o depui impreuna cu o copie de pe diploma de licenta si o copie de pe foaia matricola la Casa de pensii.
Stagiul de cotizare, in acest sens, este egal cu perioada de studii efectuata la zi, nu la fara frecventa. Deci facultatea sa fie facuta la zi.....atata tot...altceva nu-ti trebuie.
Dosar pensionare
nedumeritus
Pentru dovedirea studiilor superioare, nu sunt suficiente diploma de absolvire si foaia matricola ? Este absolut necesara o adeverinta, pentru care trebuie sa ... (vezi toată discuția)