avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul la concediu de odihna pentru un angajat cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul la concediu de odihna pentru un angajat cu norma de 4oe pe zi

Daca un angajat are norma intrega la un angajator privat, iar in sectorul bugetar are contract de munca partial (4 ore/zi), care este dreptul sau de concediu de odihna la angajatorul bugetar? Baza legala?
Rog ajutor urgent!
Cu mii de multumiri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:29, 30 Martie 2010
CCMUNN- Art. 56. - (1) Salariaţii au dreptul în fiecare an calendaristic la un concediu de odihnă plătit, de minimum 21 de zile lucrătoare. se acorda direct proportional cu norma de lucru
Madalina Oprea a scris:

CCMUNN- Art. 56. - (1) Salariaţii au dreptul în fiecare an calendaristic la un concediu de odihnă plătit, de minimum 21 de zile lucrătoare. se acorda direct proportional cu norma de lucru

1. In art.56(1) din CCMUNN nu scrie cuvintele se acorda direct proportional cu norma de lucru
2. Cred ca le-ati adaugat de la dvs.si nu este adevarat.
3. CO se acorda la fel indiferent ca este vorba de timp de munca complet sau partial si este proportional cu timpul lucrat si nu cu norma de lucru
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
da este adaugat de mine si se acorda direct proportional cu norma de lucru si cu perioada lucrata,intrebati si la ITM
rectific,doar cu perioada lucrata
Madalina Oprea a scris:

da este adaugat de mine si se acorda direct proportional cu norma de lucru si cu perioada lucrata,intrebati si la ITM

CO se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.
CO nu este conditionat de durata timpului de munca , iar salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal? AMIKA AMIKA Buna ziua, as dori sa stiu ca o vanzatoare care in timpul verii lucreaza 7h si in timpul iernii 6h are dreptul la 21 zile concediu?multumesc (vezi toată discuția)
Co vs. cm mony mony Credeti ca este legala o clauza inclusa int-un contract colectiv de munca prin care se stabileste ca orice zi de concediu medical ce trece peste 30 zile se ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna perioada determinata andreea09 andreea09 Buna !Am si eu o intrebare :sunt angajata la o firma pe perioada determinata 1.09.08-31.08.09 in locul unei persoane care e in concediu de cresterere a ... (vezi toată discuția)