avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... demitere presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

demitere presedinte

Va rog sa imi spune-ti si mie ce ar fi de facut in urmatoarea situatie. Suntem locatarii unul bloc nou. La inceputurile intalnilor noastre cand cladirea era inca in constructie...un domn ce s-a pretins a fi avocat (proprietar) s-a oferit sa fie presedinte.Cei prezenti atunci au acceptat. Acum ca ne-am mutat in imobil....am hotarat in adunarea generala demiterea lui. Acest domn si-a facut un contract de mandat prin care noi asociatia de proprietari ar trebui sa il platim cu 15 milioane lunar pentru serviciile sale.....In adunarea generala despre care v-am mentionat s-a votat demiterea lui si s-a intrunit numaru de voturi necesar. A acceptat situatia doar la acel moment...in prezent refuzand sa depuna actele Asociatiei noului presedinte. Va precizez ca salariul....sau coantumul acestuia nu la facut public....catre locatari. Va rog sa ne spuneti cum putem anula documentele prin care si-a stabilit remuneratia lunara. Va multumesc.
L nr 230/2007 art 27 Adunarea generala a proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii
a) alege si revoca din functie presedintele,membrii comitetului executiv si cenzorul sau membrii comisiei de cenzori a asociatiei de proprietari
Va multumesc. Acest domn refuza cu indarjire sa predea actele...asta in conditiile in care la inceput a cerut 20 de milioane pentru ca a urgentat bransarea blocului la utilitati. Acesti bani i-au fost dati...insa acum ne confruntam cu aceasta situatie in care ne pretinde bani si refuzul de a preda documentele Asociatiei.
Sesizati oficial serviciul specializat din primaria responsabila
Am omis sa precizez ca i-a comunicat noului presedinte ca el cere efectuarea unei noi adunari si un nou vot...deoarece el a chemat la cabinetul sau 20 de locatari (din 83) si acestia il vor sustine.
20 din 83 inseamna mai putin de 25%.
nu am inteles cum anume cere el asa ceva ? singura modalitate legala pe care o are la dispozitie la ora actuala este o adunare generala extraordinara pe baza de tabel convocator a minim 20% din proprietari ... din vorbe nu este posibil.
incercati la biroul de relatii cu asociatiile de proprietari, dar mergeti cu solicitarea gata facuta la calculator, formularele care vi le dau la primarie fiind insuficiente si prost concepute

Alte discuții în legătură

Demiterea administratorului angelica82 angelica82 Buna seara.Locuiesc pe o scara de bloc cu 43 aparatmente.Din cauza unor neregului sesizate de mai multi vecici si din cauza unor salarii colosale pe care ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari fara presedinte gabrielaghm gabrielaghm Buna ziua, Am rugaminte sa ma ajutati cu un sfat. Blocul in care locuiesc a ramas de la inceputul lunii iulie fara Presedinte. Acesta si-a dat demisia, ... (vezi toată discuția)