avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... demitere presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

demitere presedinte

Va rog sa imi spune-ti si mie ce ar fi de facut in urmatoarea situatie. Suntem locatarii unul bloc nou. La inceputurile intalnilor noastre cand cladirea era inca in constructie...un domn ce s-a pretins a fi avocat (proprietar) s-a oferit sa fie presedinte.Cei prezenti atunci au acceptat. Acum ca ne-am mutat in imobil....am hotarat in adunarea generala demiterea lui. Acest domn si-a facut un contract de mandat prin care noi asociatia de proprietari ar trebui sa il platim cu 15 milioane lunar pentru serviciile sale.....In adunarea generala despre care v-am mentionat s-a votat demiterea lui si s-a intrunit numaru de voturi necesar. A acceptat situatia doar la acel moment...in prezent refuzand sa depuna actele Asociatiei noului presedinte. Va precizez ca salariul....sau coantumul acestuia nu la facut public....catre locatari. Va rog sa ne spuneti cum putem anula documentele prin care si-a stabilit remuneratia lunara. Va multumesc.
Acest lucru l-am spus eu in sedinta Comitetului, nu avem ce sa cautam in cabinetul unui avocat pentru acte de asociatie.....aici este sediul asociatiei, aici a fost presedinte, aici a discutat cu cei care l-au votat....dar un vot al meu nu poate constitui si o decizie a Comitetului....Are avantajul cunoasterii legilor si desigur ale unor "portite" legale care sa ii confere avantaje....
O sa va puna in fata faptului implinit...si asta se cheama in termeni nejuridici pacaleala.
Chestiunea e ca acest comitet din care faceti parte va trebui sa dea ochii si cu proprietarii si sa justifice niste cheltuieli sau neplata unor facturi.

Ganditi-va bine ce faceti pentru ca el e demis, va pleca din conducerea asociatiei, dar Dv. veti ramane si proprietarii sunt o masa amorfa de personalitati. E posibil sa se gaseasca cativa care sa va intrebe de sanatate si o demisie din fata responsabilitatii actelor de moment e derizorie. Pana la urma e vorba si de imaginea pe care o veti avea in fata celorlalti proprietari, ca ramaneti acolo, vecini cu ei.
Avand in vedere situatia in care ne aflam s-a recurs mai intai la o sedinta de bloc si apoi o dezbatere intr-o sedinta a Comitetului Executiv....tocmai pentru ca locatarii sa cunoasca situatia, sa fie instiintati, s-au postat la avizier extrasele de cont care sa ateste sumele retrase de ex.pres., s-a pus in discutie modalitatea de plata a facturilor si opiniile tuturor locatarilor prezenti....a fost o hotarare comuna aceea din sedinta de bloc cu cea din sedinta ulterioara a Comitetului....insa eu personal si inca cativa vecini am considerat ca ar fi fost mai buna adresarea catre organele de politie. Insa majoritatea a decis, intai recuperarea actelor prin acceptarea acelei intalniri la cabinetul de avocatura si ulterior sa ne adresam la Politie. ......................nu pot decat sa astept sa vad urmarile, si nu imi doresc sa am dreptate in ceea ce am spus, ca acest om va face cine stie ce "manevre".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demiterea administratorului angelica82 angelica82 Buna seara.Locuiesc pe o scara de bloc cu 43 aparatmente.Din cauza unor neregului sesizate de mai multi vecici si din cauza unor salarii colosale pe care ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari fara presedinte gabrielaghm gabrielaghm Buna ziua, Am rugaminte sa ma ajutati cu un sfat. Blocul in care locuiesc a ramas de la inceputul lunii iulie fara Presedinte. Acesta si-a dat demisia, ... (vezi toată discuția)