avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... demitere presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

demitere presedinte

Va rog sa imi spune-ti si mie ce ar fi de facut in urmatoarea situatie. Suntem locatarii unul bloc nou. La inceputurile intalnilor noastre cand cladirea era inca in constructie...un domn ce s-a pretins a fi avocat (proprietar) s-a oferit sa fie presedinte.Cei prezenti atunci au acceptat. Acum ca ne-am mutat in imobil....am hotarat in adunarea generala demiterea lui. Acest domn si-a facut un contract de mandat prin care noi asociatia de proprietari ar trebui sa il platim cu 15 milioane lunar pentru serviciile sale.....In adunarea generala despre care v-am mentionat s-a votat demiterea lui si s-a intrunit numaru de voturi necesar. A acceptat situatia doar la acel moment...in prezent refuzand sa depuna actele Asociatiei noului presedinte. Va precizez ca salariul....sau coantumul acestuia nu la facut public....catre locatari. Va rog sa ne spuneti cum putem anula documentele prin care si-a stabilit remuneratia lunara. Va multumesc.
Va multumesc. Ne vom adresa serviciului din Primaria sector 2. A fost ales un nou presedinte....ramane de vazut daca cel demis va preda actele Asociatiei.
Verificati sa aveti procesul verbal al adunarii generale in care ati hotarar alegera altui presedinte si a comitetului. Poate ati ales si o comisie de cenzori care v-ar putea ajuta daca sunt oameni cu pregatire.
Faceti copie dupa procesul verbal de la adunarea generala si mergeti cu el insotit de sesizare scrisa la biroul din primarie care se ocupa de asociatii. Acolo va mai poate indruma si, daca va fi nevoie, faceti reclamatie la politie sa va ajute sa intrati in posesia documentelor. Daca aveti cumva stampila mergeti la banca si schimbati specimenele de semnatura. Cautati si un administrator atestat si cu ceva experienta sa va ajute.
Oricum, daca adunarea generala a fost legal convocata si a intrunit conditiile statutare, hotararile acesteia sunt valabile si folositi-va de acestea pentru a intra in posesia documentelor de la fostul presedinte.
Tinti-ne la curent cu demersurile dumneavoastra.
Subiect: demiterea presedintelui de bloc
Am prezentat aseara o situatie. Am mentionat ca vom merge astazi la banca si vom incerca blocarea contului Asociatiei de Propietari pentru ca vechiul presedinte sa nu mai aiba acces la el. Surpriza din aceasta dimineata a fost ca ex. presedintele si-a luat din contul Asociatiei unde incepuse sa se stranga fondul de rulment si alte incasari, suma de 30 de milioane lasandu-ne fara bani in cont. Ce se poate face intr-o asa situatie. Va Multumesc.
Faceti o sesizare la politie, urgent!

Sa aveti hotararea adunarii generale a proprietarilor prin care era demis presedintele acela si neaparat data demiterii si situatia contului.
El nu avea nicio justificare sa scoata banii din cont.
Asta e furt curat, indiferent de justificari!
Inca o data, nu avea de ce sa scoata bani din cont!

Ultima modificare: Marți, 30 Martie 2010
elga50, moderator
Si pe viitor, puneti 2 semnaturi la cont, pentru a preveni situatia cand o singura persoana face ce o taie capul cu banii din cont.

Alte discuții în legătură

Demiterea administratorului angelica82 angelica82 Buna seara.Locuiesc pe o scara de bloc cu 43 aparatmente.Din cauza unor neregului sesizate de mai multi vecici si din cauza unor salarii colosale pe care ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari fara presedinte gabrielaghm gabrielaghm Buna ziua, Am rugaminte sa ma ajutati cu un sfat. Blocul in care locuiesc a ramas de la inceputul lunii iulie fara Presedinte. Acesta si-a dat demisia, ... (vezi toată discuția)