avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incalcarea dreptului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incalcarea dreptului de proprietate

Buna seara. Dupa decesul parintilor mei am mostenit cateva suprafete de faneata si livezi undeva intr-un sat de munte.Zilele trecute am aflat despre niste subventii pentru suprafetele acoperite cu faneata/pasune/livezi acordate prin APIA. Pentru a beneficia de aceste subventii trebuie intocmit un dosar care trebuie sa contina si o adeverinta de utilizator a suprafetelor pentru care solicit subventia, aceasta fiind eliberata de primaria unde au domiciliat parintii mei. Numai ca atunci cand am solicitat adeverinta functionarilor de la primarie mi s-a spus ca blocul unde sunt localizate suprafetele ce-mi revin prin mostenire si conform unui titlu de proprietate, este ocupat de o alta persoana.Mi s-a sugerat sa accept sa mi se elibereze o adeverinta prin care sa fiu incadrat intr-o alta zona decat aceea unde de fapt detin terenurile. Nici nu se pune problema sa accept asa ceva.Cum ma sfatuiti sa actionez?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 11:34, 31 Martie 2010
pentru inceput puteti sa va adresati organelor de politie locale aratind ca va este incalcata proprietatea. atasati documentele legale detiute in acest sens.
Buna ziua !
Sesizati prefectura in acest sens. In urma raspunsului primit si daca situatia nu se rezolva, actionati in instanta primaria . Puteti apela la serviciile unui avocat .
Cu stima !
Solicitati in scris, luand nr. de inregistrare pe cerere de la autoritatea respectiva, eliberarea adeverintei care va este necesara, evident in baza titlului de proprietate pe care il detineti.Depuneti copie xerox de pe actul de proprietate si certificatul de mostenitor.
Daca dupa 30 de zile nu primiti adeverinta, actionati Primaria in instanta pentru "obligatia de a face".
Daca in fapt, altcineva foloseste terenurile in cauza, sau...mai este eliberat inca un titlu de proprietate pe acele terenuri, va trebui sa va judecati cu respectiva persoana pentru revendicarea respectivelor terenuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasarea pe nedrept a subventiei din agricultura.(apia) Vlad2013 Vlad2013 O familie ,cu noua copii . Parintii decedeaza. Se face succesiunea. Actele de avere ale parintilor sunt luate de catre unul dintre fii,care se prezinta ... (vezi toată discuția)
Verbal am dat dreptul cuiva a folosi o pasunea mea proprietate (de 4 ani).respectiva pers. poate solicita daune,drepturi, etc? Balaurul Balaurul O zi buna si...o intrebare am pt. dvs.: In anul 2005, conform legii funciare1/2000, tatalui meu i s-a emis titlu de Proprietate si a fost pus in posesie pe ... (vezi toată discuția)
Cadastru pe pamantul altuia! sofia1975 sofia1975 Buna ziua!As dori sa stiu ce proceduri trebuiesc urmate in urmatoarea situatie: Cadastru este facut pe pamantul meu de catre altcineva in anul 2008.In acest ... (vezi toată discuția)